Ζιζέλ Πελικό: «Είμαι μια τελείως κατεστραμμένη γυναίκα, αλλά επιθυμώ να αλλάξει αυτή η κοινωνία»

Ζιζέλ Πελικό: «Είμαι μια τελείως κατεστραμμένη γυναίκα, αλλά επιθυμώ να αλλάξει αυτή η κοινωνία»
(AP Photo/Lewis Joly)

Νέα κατάθεση έδωσε στο δικαστήριο η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα που επί μία δεκαετία ναρκωνόταν από τον σύζυγό της Ντομινίκ για να τη βιάζουν δεκάδες άνδρες που ο ίδιος καλούσε στο σπίτι τους, βιντεοσκοπώντας παράλληλα τις στιγμές αυτές.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, η Πελικό είπε ότι ήθελε να απευθυνθεί στον σύζυγό της, αλλά λέγοντας ότι δεν θέλει να τον κοιτάξει.«Τόσες πολλές φορές, είπα στον εαυτό μου πόσο τυχερή είμαι που σε έχω στο πλευρό μου». Είπε ότι στάθηκε δίπλα της όταν πίστευε ότι ήταν άρρωστη με νευρολογικά προβλήματα, τα οποία αργότερα διαπιστώθηκε ότι οφείλονταν στα φάρμακα που της έδινε κρυφά για να την ναρκώνει.

«Με πήγε σε νευρολόγο όταν ανησυχούσα. Πήγε επίσης μαζί μου στον γυναικολόγο. Για μένα ήταν κάποιος που εμπιστευόμουν απόλυτα». Η ίδια είπε: «Πώς μπορεί ο τέλειος άνθρωπος να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο; Πώς μπόρεσες να με προδώσεις σε τέτοιο βαθμό; Πώς μπόρεσες; Πώς μπόρεσες να φέρεις αυτούς τους ξένους στην κρεβατοκάμαρά μου;».

«Ένας βιαστής μπορεί να βρίσκεται και μέσα στην οικογένεια, στους φίλους μας»

Κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, η Πελικό «άκουσε αυτές τις γυναίκες, τις μητέρες, τις αδερφές να λένε ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα, οι κατηγορούμενοι, είναι εξαιρετικοί άνδρες…». «Κι εγώ το ίδιο είχα στο σπίτι μου», είπε.

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Το προφίλ ενός βιαστή δεν είναι κάποιος που συναντάται σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων αργά το βράδυ. Ένας βιαστής μπορεί να βρίσκεται και μέσα στην οικογένεια, ανάμεσα στους φίλους μας. Είδα έναν από τους κατηγορούμενους στο εδώλιο την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και στο σπίτι μου χωρίς συγκατάθεση. Αυτός ο άνδρας, ο οποίος ήρθε να βιάσει μια αναίσθητη, 57χρονη τότε γυναίκα – που είναι επίσης μητέρα και γιαγιά… Θα μπορούσα να ήμουν η γιαγιά του».

«Οι βιαστές πρέπει να ντρέπονται, όχι τα θύματα»

«Είμαι μια γυναίκα που έχει καταστραφεί εντελώς και δεν ξέρω πώς θα μπορέσω να συνέλθω από αυτό. Αλλά επιθυμώ να αλλάξει αυτή η κοινωνία», τόνισε η Πελικό.

«Ήθελα όλες οι γυναίκες θύματα βιασμού – όχι μόνο όταν έχουν ναρκωθεί, ο βιασμός υπάρχει σε όλα τα επίπεδα – θέλω αυτές οι γυναίκες να πουν: “Η Πελικό το έκανε, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς”. Όταν βιάζεσαι υπάρχει ντροπή, και δεν είμαστε εμείς που πρέπει να ντρεπόμαστε – αλλά εκείνοι (σ.σ. οι βιαστές)», πρόσθεσε η ίδια.

Διαβάστε επίσης

«Ιερές» επενδύσεις σε νυχτερινά κέντρα: Στο μικροσκόπιο κληρικοί για υπεξαίρεση 3 εκατ. ευρώ από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας

Κίμωλος: Μετέφεραν με ιδιωτικό σκάφος πυροσβέστες από τη Μήλο για να σβήσουν τη φωτιά

Ηγουμενίτσα: Ανατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική Οδό – Διαρροή καυσίμων, διεκόπη η κυκλοφορία

Βαθαίνει το ρήγμα Μητσοτάκη – Σαμαρά: Από την αιχμή μέσω Βουλής στα «καρφιά» για τα εθνικά θέματα

Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις του PKK – «Επιχειρήσεις κατά 32 στόχων σε Ιράκ και Συρία»

Ξανά με… λάθη και παραλείψεις πάει σε δίκη η Greek mafia – Ηχηρά ονόματα μένουν εντός κάδρου με πρόταση εισαγγελέα

Εκλογές ΗΠΑ: Οριακή η διαφορά Τραμπ – Χάρις – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter