Ζιλιέτ Μπινός και Ρέιφ Φάινς στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ζιλιέτ Μπινός και Ρέιφ Φάινς στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

H παρουσίαση του προγράμματος του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έγινε σήμερα, με την ανακοίνωση του ερχομού των δύο σταρ να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα της φετινής διοργάνωσης.

Δύο σταρ του σινεμά, η Ζιλιέτ Μπινός και ο Ρέιφ Φάινς, πρωταγωνιστικό ζευγάρι στον «Άγγλο ασθενή» του Άντονι Μινγκέλα, θα τιμήσουν με την παρουσία τους το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι διοργανωτές θα τους απονείμουν τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο πριν από την προβολή της ταινίας του Άντονι Μινγκέλα, που είχε χαρίσει το 1997 Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου στη Ζιλιέτ Μπινός και υποψηφιότητα για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου στον Ρέιφ Φάινς.

Επίσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη νέα τους ταινία «Η επιστροφή» (2024), όπου οι δύο ηθοποιοί ενώνουν δυνάμεις για τρίτη φορά στην καριέρα τους μετά από τις ταινίες «Ανεμοδαρμένα ύψη» και «Άγγλος ασθενής».

Στην προβολή του φιλμ που αντλεί έμπνευση από την ιστορία του γυρισμού του Οδυσσέα στην Ιθάκη θα παρευρεθεί και ο σκηνοθέτης του Ουμπέρτο Παζολίνι. Η ιστορία του φιλμ διαδραματίζεται είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του Τρωικού Πολέμου όταν ο Οδυσσέας (Ρέιφ Φάινς) ξεβράζεται στις ακτές της πατρίδας του.

Στο μεταξύ, πολλά έχουν αλλάξει στο νησί του από τότε που έφυγε καθώς η αγαπημένη του Πηνελόπη (Ζιλιέτ Μπινός), είναι φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι, κυνηγημένη από τους φιλόδοξους μνηστήρες που την πιέζουν να επιλέξει νέο σύζυγο.

Η ταινία «Η επιστροφή» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Νοεμβρίου από την εταιρεία διανομής Rosebud.21.

Διαβάστε επίσης

Οργή για το σκίτσο του Charlie Hebdo για τη Ζιζέλ Πελικό – «Ξεπέρασε τα όρια»

«Μπλόκο» στις ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά με εντολή Μητσοτάκη;

Ασθενείς και βιομήχανοι έξαλλοι με τον Άδωνη για τα φάρμακα

«Μάσκες» στο… κενό για το Μαξίμου – Άκαρπες οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» και τα «γαλάζια» τραπεζώματα σε βουλευτές

Περού: Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώην πρόεδρο Αλεχάνδρο Τολέδο για το σκάνδαλο Οντεμπρέχτ

Μέση Ανατολή: «Νεκρός ο επικεφαλής της μονάδας 4.400» – Διαχειριστής των οικονομικών της Χεζμπολάχ

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter