Ζήτημα «δεδηλωμένης» της κυβέρνησης θέτει η ΝΔ

Ζήτημα «δεδηλωμένης» της κυβέρνησης θέτει η ΝΔ

Ζήτημα «δεδηλωμένης» της κυβέρνησης θέτει η ΝΔ με αφορμή τις ενστάσεις βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο σχέδιο για την ταυτότητα φύλου και σε μια προσπάθεια να κρύψει τα ισχυρά εσωτερικά προβλήματα και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, που δημιουργεί στην ίδια το επίμαχο νομοσχέδιο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ, με τον αντιπρόεδρο Άδωνη Γεωργιάδη, αρματωμένο, αρνείται ακόμη και να το συζητήσει. Πόσο μάλλον να το υπερψηφίσει, έστω επί της αρχής.

«Η πρόταση του κ. Κοντονή θέτει ανοιχτά ζητήματα “δεδηλωμένης” της κυβερνητικής πλειοψηφίας και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα» των διεμφυλικών σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, ζητώντας παράλληλα την απόσυρση του σχεδίου νόμου, τη διεξαγωγή διαλόγου και την αποδοχή της πρότασης που η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτει.

Η ΝΔ επιτίθεται στην κυβέρνηση ότι «στοχεύει μόνο στον αποπροσανατολισμό της ελληνικής κοινωνίας από τα πραγματικά της προβλήματα, χωρίς διάθεση προστασίας των δικαιωμάτων των διεμφυλικών».

Χαρακτηρίζοντας «καιροσκοπική» και πρόχειρη την νομοθετική πρωτοβουλία υποστηρίζει ότι εκθέτει τους διεμφυλικούς «σε έναν ανεπίτρεπτο κοινωνικό στιγματισμό για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους».

Η πρόταση της ΝΔ που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το κόμμα, έχει ενσωματώσει το αίτημα της δεξιάς πτέρυγας της παράταξης, που, υπό τον Α. Γεωργιάδη έχει απαιτήσει, μεταξύ άλλων και την ψυχιατρική πιστοποίηση δημοσίου φορέα για την αναγκαιότητα της αλλαγής στην ταυτότητα φύλου.

Αναλυτικά , τα κύρια σημεία της πρότασης της ΝΔ έχουν ως εξής:

  • Την
    δυνατότητα αλλαγής ταυτότητας φύλου μόνο μια φορά και μόνο από ενήλικα και
    μη έγγαμα άτομα και κατόπιν βεβαίωσης του υπεύθυνου του Ειδικού Ιατρείου
    του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, από την οποία να προκύπτει ότι η δήλωση του
    προσώπου που αιτείται τη διόρθωση είναι ενσυνείδητη.
  • Η
    διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου γίνεται με δικαστική απόφαση, η οποία
    εκδίδεται μετά από δύο (2) αυτοπρόσωπες δηλώσεις του αιτούντος ενώπιον του
    αρμόδιου δικαστηρίου, σε ιδιαίτερο γραφείο χωρίς δημοσιότητα, οι οποίες
    απέχουν μεταξύ τους τέσσερις (4) μήνες.
  • Τη
    δημιουργία ειδικών δομών, στελεχωμένων με εξειδικευμένο προσωπικό, για την
    υποστήριξη των ενδιαφερομένων.

Ετικέτες

Documento Newsletter