Ζελένσκι: «Βρισκόμαστε πιο κοντά στο τέλος του πολέμου» – Ζήτησε ενίσχυση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ

«Τώρα, στο τέλος του πολέμου, έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και των ΗΠΑ», ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτηση στο Telegram μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου.

«Η αποφασιστική δράση τώρα μπορεί να επισπεύσει το τέλος της ρωσικής επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας το επόμενο έτος», πρόσθεσε.

Στη συνέντευξή του στο ABC News ο Ουκρανός πρόεδρος προέτρεψε την Ουάσινγκτον και άλλους εταίρους του Κιέβου να συνεχίσουν να το στηρίζουν. «Πιστεύω ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην ειρήνη από όσο πιστεύουμε. Βρισκόμαστε πιο κοντά στο τέλος του πολέμου».

Ο Ουκρανός πρόεδρος επεσήμανε στη συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι η Ουκρανία μπορεί να πιέσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «να τερματίσει τον πόλεμο μόνο εάν βρίσκεται σε ισχυρή θέση».

Το σχέδιο Ζελένσκι και ο Μπάιντεν

Μέχρι στιγμής ο Ζελένσκι δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για το «σχέδιο  που έχει καταρτίσει και το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο προσωπάρχης του Ζελένσκι, ο Αντρίι Γέρμακ, δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ότι το «σχέδιο νίκης» περιλαμβάνει την επίσπευση της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που η Μόσχα έχει τονίσει ότι δεν θα ανεχθεί.

Ο Πούτιν έχει επισημάνει ότι ειρηνευτικές συνομιλίες μπορούν να ξεκινήσουν αφού το Κίεβο εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και αφού δεχθεί να παραχωρήσει στη Ρωσία επαρχίες στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Συνάντηση εξπρές στη Νέα Υόρκη – Τι θα συζητήσουν

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για τρεις για την προεδρία – Σε τεντωμένο σκοινί οι ισορροπίες

Άννα Μισέλ-gate: Έκθετο το Μαξίμου για τα μαγειρέματα – Τα πορίσματα και η κόντρα Μαρινάκη – Μυλωνάκη

Καιρός: Με «30άρια» και αστάθεια μέχρι το απόγευμα – Πού θα βρέξει

Ελληνική Δημοκρατία των καρτέλ

Θείες και αµφιβολίες τρελές για τον Γιάννο