Ζελένσκι: «Συζήτησα με τον Λόιντ Όστιν τα πλήγματα εντός της Ρωσίας»

Ότι συζήτησε με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο θέματα της αντιαεροπορικής άμυνας και το θέμα των πληγμάτων σε βάθος εντός της Ρωσίας, δήλωσε τη Δευτέρα 21/10 ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

«Επιπλέον εστιάσαμε στις προσπάθειες για την αύξηση της παραγωγής επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), πυραύλων κρουζ, βλημάτων πυροβολικού και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Χ.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι ο Όστιν μοιράστηκε μαζί του σχέδια σχετικά με τη σύγκληση της επόμενης συνάντησης στο Ραμστάιν καθώς η προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο αναβλήθηκε.

Δύο νεκροί και 15 τραυματίες από τη ρωσική επίθεση στη Ζαπορίζια

Εντωμεταξύ, νέα ρωσική επίθεση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 21/10 στην νότια ουκρανική πόλη Ζαπορίζια, η οποία προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 15, δήλωσε ο κυβερνήτης Ιβάν Φιόντοροφ.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι ο ρωσικός στρατός έπληξε μια κατοικημένη συνοικία στη Ζαπορίζια, προκαλώντας ζημιές σε 30 σπίτια και σε άλλες εγκαταστάσεις, όπως παιδικούς σταθμούς, δημόσιες υπηρεσίες και έναν κοιτώνα.

Διαβάστε επίσης:

Άναψε φωτιές η Βούλτεψη – «Δεν είναι καλή αυτή η εικόνα», σχολιάζει ο Πλεύρης

Σωκράτης Φάμελλος: Προτείνει την παράσταση «18/9» για τη δολοφονία του Φύσσα στα σχολεία

Μαξίμου: Κάλυψη σε Σταϊκούρα για τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία που εργάζεται η σύζυγός του