Ζαχάροβα: Το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι ωθεί το ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία

Maria Zakharova (Russian Foreign Ministry Press Service via AP, File)

Το «σχέδιο νίκης» του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ωθεί το ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα την Τετάρτη 16/10.

Η Ζαχάροβα ανέφερε ότι το σχέδιο που παρουσίασε ο Ζελένσκι στην ουκρανική Βουλή θα οδηγήσει σε καταστροφή τον ουκρανικό λαό.

Στην ομιλία του, ο Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους της Ουκρανίας να λάβουν επείγοντα μέτρα για να ενισχύσουν το Κίεβο σε μια επισφαλή στιγμή σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η σύγκρουση με τη Ρωσία το επόμενο έτος.

Το Κρεμλίνο ανέφερε νωρίτερα ότι είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει λεπτομερώς το σχέδιο Ζελένσκι, τονίζοντας ότι το Κίεβο πρέπει να «συνέλθει» και να συνειδητοποιήσει τη ματαιότητα των πολιτικών που ακολουθεί.

Μαρκ Ρούτε: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι είναι ενήμερος για τις λεπτομέρειες του «σχεδίου νίκης» της Ουκρανίας που παρουσίασε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Τετάρτη και ότι βρίσκεται σε επαφή με τις χώρες μέλη της συμμαχίας για τα επόμενα βήματα.

Ο κ. Ρούτε επανέλαβε τη θέση ότι η διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ – βασικό αίτημα του Β. Ζελένσκι – είναι «μη αναστρέψιμη», ενώ τόνισε ότι το σύνολο του σχεδίου του Ουκρανού προέδρου θα συζητηθεί με τα μέλη της συμμαχίας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βάσκος δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί ως κατάσκοπος της Μόσχας και τον απελευθέρωσε ο Πούτιν

Λίβανος: Εξι νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή στη Ναμπατίγια – Ο δήμαρχος ανάμεσα στα θύματα

Βέβαιη η Γερμανίδα ΥΠΕΞ πως η Βόρεια Μακεδονία θα ξεκινήσει σύντομα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε.