Ζαχάροβα για απελάσεις Βρετανών διπλωματών: «Οι ενέργειές τους στόχευαν να βλάψουν τον λαό μας»

Ζαχάροβα για απελάσεις Βρετανών διπλωματών: «Οι ενέργειές τους στόχευαν να βλάψουν τον λαό μας»

Τις διαπιστεύσεις έξι διπλωματών της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μόσχα ανακάλεσαν οι ρωσικές αρχές την Παρασκευή 13/9, κατηγορώντας τους για «κατασκοπεία και σαμποτάζ», όπως μεταδίδει το Bloomberg. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γνωστή ως FSB, ανέφερε ότι οι εν λόγω διπλωμάτες επιδίδονταν σε δραστηριότητες που απειλούσαν την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών να αναδημοσιεύει την ανακοίνωση.

«Συμφωνούμε πλήρως με τις εκτιμήσεις της FSB σχετικά με τους διπλωμάτες», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Telegram η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα. «Δεν πρόκειται απλώς για το ότι εκτελούσαν δραστηριότητες ασύμβατες με τις αρμοδιότητες τους, αλλά ασχολούνταν με υπονομευτικές ενέργειες που στόχευαν να βλάψουν τον λαό μας».

Οι έξι διπλωμάτες κατονομάστηκαν από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες τους. «Οι Άγγλοι δεν έλαβαν υπόψη τους τις νύξεις μας για την αναγκαιότητα να σταματήσουν αυτή την πρακτική (της διενέργειας κατασκοπείας εντός της Ρωσίας) και έτσι αποφασίσαμε, αρχικά, να απελάσουμε αυτούς τους έξι», δήλωσε στο κρατικό ρωσικό δίκτυο Rossiya-24 υπάλληλος της FSB.

Οι κατηγορίες της FSB είναι «εντελώς αβάσιμες», δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον περασμένο μήνα, οι ρωσικές αρχές ανακάλεσαν την διαπίστευση ακόμα έξι Βρετανών διπλωματών, σε απάντηση στις «αντι-ρωσικές» ενέργειες της βρετανικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται, ότι η Μόσχα ανακοίνωσε τις κατηγορίες σε βάρος των διπλωματών την ημέρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ πρόκειται να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα του αν θα επιτραπεί στην Ουκρανία να πραγματοποιήσει επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς με δυτικά όπλα κατά στρατιωτικών στόχων σε ρωσικό έδαφος.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: «Κανένας δεν είναι ανώτερος του καταστατικού» είπε η ΠΓ στον Κασσελάκη – «Είμαι εδώ» λέει ο ίδιος – Όλο το παρασκήνιο

Τα χαμένα κονδύλια της κατάρτισης

«Εσείς θα βρείτε τον τρόπο…» – Το μήνυμα της Λαγκάρντ στις κυβερνήσεις της ΕΕ για την έκθεση Ντράγκι

Ο Ζελένσκι έστησε παγίδα στο Κουρσκ αλλά έπεσε μέσα

Ξεχαρβαλωμένος παιδότοπος

Σχολεία: Γιατί δεν θα γίνουν μαθήματα στις 27 Σεπτεμβρίου

Λύθηκε το μυστήριο: Τι προκάλεσε τα σεισμικά κύματα που δονούσαν τη Γη επί 9 ημέρες το 2023 (Video)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter