Ζαν Μαρί Λεπέν: Το Ευρωκοινοβούλιο απαιτεί να επιστρέψει 300.000 ευρώ

Jean-Marie le Pen (AP Photo/Kamil Zihnioglu)

Αδικαιολόγητες αποζημιώσεις φέρεται να έλαβε ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, πρώην ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ζητά να επιστρέψει περισσότερα από 303.000 ευρώ, με απόφαση της 8ης Ιουλίου, που κοινοποιήθηκε στον Ζαν Μαρί Λεπέν, αλλά δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Μεταξύ 2009 και 2018, ο πατέρας της Μαρίν Λε Πεν, αποζημιώθηκε αδικαιολόγητα για έξοδα για ενημερωτικά δελτία, στυλό, επαγγελματικές κάρτες, γραβάτες, ομπρέλα, ζυγαριά κουζίνας, επιτραπέζια ρολόγια, ακόμα και για 129 μπουκάλια κρασί, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (Olaf).

Σημειώνεται ότι οι αποζημιώσεις που δικαιούνται οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προορίζονται για να καλύψουν «τις διοικητικές και λειτουργικές δαπάνες των πολιτικών ομάδων και της γραμματείας των μη εγγεγραμμένων βουλευτών» και εκείνων που «σχετίζονται με πολιτικές δραστηριότητες και δραστηριότητες πληροφόρησης εντός το πλαίσιο των πολιτικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέφερε επί της υπόθεσης ότι «η διοίκηση του Κοινοβουλίου καλείται, όταν λάβει σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν καταβληθεί αδικαιολόγητα κεφάλαια, να διενεργήσει έλεγχο συμμόρφωσης με τους διοικητικούς δημοσιονομικούς κανόνες που ισχύουν για την εν λόγω υπόθεση, να ζητήσει διευκρινίσεις από το ενδιαφερόμενο μέλος και να ανακτήσει τα καταβληθέντα χρήματα εάν δεν προσκομιστεί απόδειξη συμμόρφωσης με τις δαπάνες».

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Προκλητικός ο Τατάρ στα Κατεχόμενα – «Θα κατεδαφίσουμε ορισμένα κτίρια στα Βαρώσια»

ΗΠΑ: Ο τυφώνας Μίλτον ενισχύεται και απειλεί το Μεξικό και τη Φλόριντα

Επικοινωνιακό σόου Νετανιάχου: Ο «πόλεμος της Αναγέννησης» αλλάζει την πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή