Ζακ Κωστόπουλος: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της ποινής του καταδικασμένου μεσίτη

Απορρίφθηκε το αίτημα για αναστολής της ποινής, του Αθανάσιου Χορταριά, ενός από τους δύο καταδικασμένους για το δολοφονικό λιντσάρισμα του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση που έχει γίνει στην σελίδα στο Facebook της πρωτοβουλίας Justice For Zak/Zackie, μετά την πρόταση του εισαγγελέα να απορριφθεί το αίτημα, ο συνήγορος του Αθ. Χορταριά του επιτέθηκε λεκτικά, αλλά ο εισαγγελέας απάντησε απότομα ότι «αυτή είναι η πρόταση μου και χίλιες φορές αυτή θα ήταν».

Χαρακτηριστικό είναι, ότι ενώ ο δικηγόρος του καταδικασθέντος αναφερόταν στη βλάβη που θα επέλθει στην οικονομική ζωή του δράστη, ο εισαγγελέας αναφώνησε «τον άλλον τον τρώνε τα σκουλήκια όμως». Σύμφωνα με το thepressproject.gr, ο δικηγόρος αναρωτήθηκε αν είναι πρέπον αυτό που ειπώθηκε, παρουσία του αδερφού του Ζακ, Νίκου, ο οποίος φώναξε ότι «ο πελάτης σου δολοφόνησε τον αδερφό μου».

Μετά και την απόρριψη του αιτήματος για αναστολής της ποινής από το δικαστήριο ο μεσίτης παραμένει στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι σφοδρές αντιδράσεις είχαν προκληθεί τον Ιούλιο, όταν το Μικτό Ορκωτό Εφετείο καταδίκασε σε κάθειρξη πέντε ετών τον κοσμηματοπώλη και σε κάθειρξη έξι ετών τον μεσίτη. Οι τρεις τακτικοί δικαστές αποφάσισαν τη φυλάκιση του μεσίτη, ωστόσο για τον 80χρονο κοσμηματοπώλη αποφάσισαν να συνεχιστεί η κατ’ οίκον έκτιση της ποινής του. Ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο, παρά την περί του αντιθέτου εισαγγελική πρόταση, στους δύο καταδικασθέντες αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Απορρίφθηκε η αγωγή απογόνων του κατοχικού φρούραρχου Χρυσοχόου κατά του πρώην βουλευτή Μηταφίδη

Η Μαρία Καρυστιανού έστειλε εξώδικο στους αδερφούς Πλακιά

Απόφαση σταθμός: Ιστορική δικαίωση για φωτορεπόρτερ που τραυματίστηκε από όχημα της ΕΛΑΣ – Αποζημίωση 30.000 ευρώ