Η δίκη του Koriopolis στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίστηκε με την απολογία του Δημήτρη Ζαβαντία, ο οποίος κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία, διοργάνωση παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Ο παλαίμαχος μέσος του ΠΑΟΚ, του Πιερικού, της Καβάλας και του Αθηναϊκού, μετά από ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου, αναφέρθηκε πως βρέθηκε να παίζει στοίχημα και για τον συγκατηγορούμενο του στην υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008 – 2011, Αβράαμ Παπαδόπουλο. «Με τον Αβραάμ είχαμε έναν κοινό γνωστό, τον Μίμη Μπενίσκο. Εγώ προσωπικά δεν τον γνώριζα. Μου είπε ο Μίμης πως ο Αβραάμ ήταν «αρρωστάκι» με το στοίχημα και αν μπορούμε να του ανοίξουμε έναν κωδικό για να παίζει. Του ανοίξαμε κωδικό και έπαιζε μεγάλα ποσά. Ένα… πάτημα του μπορεί να ήταν και 10.000 ευρώ. Έπαιζε συνέχεια δεκάρικα, ή ακόμα και είκοσι χιλιάρικα»!
Η εισαγγελέας της έδρας ρώτησε τον Ζαβαντία, γιατί ο Παπαδόπουλος, ο οποίος εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό και ήταν μέλος της εθνικής ομάδας, έπαιζε σε εκείνον και δεν έπαιζε μόνος του. Ο κατηγορούμενος απάντησε ότι «δεν ήθελε να μαθευτεί στο πανελλήνιο ότι παίζει στοίχημα. Προφανώς δεν ήθελε να το γνωρίζει κανείς ότι παίζει και βρέθηκα να του τα παίζω εγώ. Υπήρχε εμπιστοσύνη. Εγώ δεν κέρδιζα τίποτα από αυτά τα στοιχήματα, παρ’ ότι εγώ του άνοιξα τον κωδικό και τον πήγα στην εταιρία».
Ο Δημήτρης Ζαβαντίας ανέφερε ακόμα στην απολογία του: «Όταν με συνέλαβαν το 2011, έβαλα υποθήκη το σπίτι μου για να πληρώσω την εγγύηση που ήταν 200.000 ευρώ. Το μόνο καλό που μου έκανε η υπόθεση αυτή, ήταν ότι έκοψα εντελώς το στοίχημα. Έπαιζα επαγγελματικά. Έπαιζα και στον ΟΠΑΠ και σε ξένη εταιρία. Στη μία εταιρία έπαιζα έτσι, στην άλλη τα αντίθετα, προκειμένου να έχω ένα μικρό κέρδος. Είχα το μικρόβιο του τζογαδόρου. Η καταστροφή μου ήρθε όταν άρχισα να παίζω μόνο στον ΟΠΑΠ και σταμάτησα να παίζω τα αντίθετα. Συμμετείχαν και άλλα δέκα άτομα στα στοιχήματα που έπαιζα. Είναι όλοι αυτοί που αναφέρονται στις συνομιλίες μου. Κερδίζαμε στην αρχή, αλλά μας γύρισε μπούμερανγκ, άρχισαν να στραβώνουν τα παιχνίδια και χάναμε. Μετακομίσαμε στην Κέρκυρα, στο σπίτι της πεθεράς μου για να μην πληρώνουμε ενοίκιο.
Λόγω της σχέσης μου με πολλούς ποδοσφαιριστές και πρώην συμπαίκτες, προσπαθούσα να εκμαιεύω πληροφορίες για ματς που θα μπορούσε να γίνει κάτι, να είναι δηλαδή χειραγωγημένο. Για παράδειγμα να μην βάλει η μία ομάδα όλους τους βασικούς, ή να έχει τραυματίες, ή να είναι και αδιάφορη. Δεν είχα εγώ την δυνατότητα να χειραγωγήσω παιχνίδι. Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Στη συνομιλία με τον κουμπάρο μου, Λουκά Αποστολίδη, που ήταν τερματοφύλακας της Κέρκυρας, μου λέει ότι το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου θα έρθει ισόπαλο, αλλά μετά μου λέει ότι δεν θα γίνει τίποτα και ότι πάνε να παίξουν κανονικά. Τι πιο εύκολο να του πω να φάει τρία γκολ και να έρθει όβερ; Σε ποιο ματς από τα χειραγωγημένα έχω στοιχηματίσει και τι κέρδη είχα; Έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι μου. Δεν βρήκαν τίποτα. Το ΣΔΟΕ έλεγξε όλους τους λογαριασμούς μου από το 2000. Και έψαξαν και τους συγγενείς μου. Δεν βρήκαν τίποτα. Βρέθηκαν 79.000 ευρώ από κέρδη του στοιχήματος.
Εκτός του Ζαβαντία απολογήθηκαν και οι Θανάσης Ντότσης (μάνατζερ ποδοσφαιριστών), Γιώργος Πουλόπουλος (πρώην ποδοσφαιριστής Διαγόρα), Στάθης Προβατίδης (πρώην ποδοσφαιριστής Διαγόρα), Πέτρος Ρουτζιέρης (πρώην προπονητής Διαγόρα), καθώς και οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, Βασίλης Μημίδης, Λάζαρος Καραμανίδης, Άνθιμος Καραμανίδης και Νάκος Νάκου.