Υπουργός Προσβολής του Πολίτη

Υπουργός Προσβολής του Πολίτη

Εάν έχεις επιβιβαστεί άναυλα στο κυβερνητικό σκάφος, τότε κινδυνεύεις ακόμη και στο πρώτο κυματάκι να αποτελέσεις το… έρμα. Μπορεί και να μείνεις μέχρι το τέλος του ταξιδιού αλλά, όπως ξέρουν όλοι οι λαθρεπιβάτες, είσαι σε διαρκή ανασφάλεια και επιρρεπής σε κάθε είδους πιέσεις και υποχωρήσεις.

Το γνωρίζει εκ πείρας αυτό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – δεν είναι δα και μνημόνιο για να απαιτεί ενδελεχή μελέτη. Ή τουλάχιστον όφειλε να το γνωρίζει, καθώς αν μη τι άλλο έχει μακρύ παρελθόν πολιτικών μετακινήσεων.

Επί των ημερών του Χρυσοχοΐδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει μετατραπεί σε υπηρεσία παρενόχλησης, προσβολής, βίας, μέχρι και βασανισμού των πολιτών.

Με κάθε ευκαιρία –επέτειος Πολυτεχνείου, Γρηγορόπουλου, καταδίκη Χρυσής Αυγής, κινητοποιήσεις– ο «σερίφης» εγκαθιστά τον τρόμο πάνω και μες στην πόλη: χιλιάδες αστυνομικοί στον δρόμο, περιπολικά, ασφαλίτικα, μηχανοκίνητες μονάδες, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, αύρες, νεοπροσληφθέντες πραιτοριανοί με εξαρτύσεις Ρόμποκοπ, κλομπ, δακρυγόνα, ελικόπτερα να πετούν, κλειστοί σταθμοί του μετρό. Αποχαλινωμένοι νεαροί δίχως εκπαίδευση και κουλτούρα αστυνομικού χτυπούν περαστικούς, κόβουν πρόστιμα, κάνουν μπούλινγκ σε μεσόκοπες μεσοαστές, γδύνουν νεαρούς στον δρόμο, συλλαμβάνουν και δέρνουν στα κρατητήρια.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατέχει το ρεκόρ στην αύξηση των καταγγελιών για τα περιστατικά αστυνομικής βίας. Σε μία ακόμη πιο ακροδεξιά κυβέρνηση θα μπορούσε να το βάλει στο βιογραφικό του.

Η έννοια της πολιτικής ευθύνης είναι αντικειμενική. Ο κ. Χρυσοχοΐδης χρεώνεται εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά όχι απλώς ότι ανέχεται αλλά και ότι συγκαλύπτει ακόμη και τα πιο ακραία περιστατικά βασανισμού των πολιτών στη ΓΑΔΑ – με βάση επώνυμες καταγγελίες.

Εάν καταλαμβάνεις ένα υπουργείο στο οποίο επί των ημερών Μητσοτάκη θα ήταν ιδανικός ο Μάκης Βορίδης, τότε θέλοντας και μη θα

Η πρόσφατη πολιτική ιστορία βρίθει από πολιτικούς που μετακινούνται, ξεχνούν τις καταβολές τους, φτύνουν εκεί που έγλειφαν, γλείφουν εκεί που έφτυναν. Και ακριβώς γι’ αυτό είναι αναλώσιμοι. Κάτι σαν χρήσιμοι ηλίθιοι…

τον μιμηθείς. Ειρήσθω εν παρόδω ο Μάκης πάντως έχει ιδεολογικοποιήσει το ξύλο, αρκεί να προέρχεται από τα «όργανα», και είναι συνεπής στις απόψεις του. Αλλοι αλλάζουν θέσεις. Είναι κοινό μυστικό ότι το υπουργείο το διοικεί ο υφυπουργός του, με την υψηλή επίνευση του πρωθυπουργού που ακολουθεί το δόγμα του πατέρα του όταν απευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς: «Εσείς είστε το κράτος».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και αναδείχθηκε ως σημιτικό στέλεχος – από εκεί η νεοφιλελεύθερη ΝΔ είναι μία ανάσα δρόμος. Αρκεί να το βλέπουν έτσι και οι οικοδεσπότες. Προς το παρόν τούς είναι χρήσιμος, ειδικά όταν εκτός από τον Μάκη μιμείται και τον Αδωνη και εκστομίζει προς τον Τσίπρα ότι «εσείς σκοτώσατε 100 ανθρώπους στο Μάτι».

Ο Σπύρος Γκουτζάνης είναι πολιτικός συντάκτης στο Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter