Υπουργικό Συμβούλιο: Στη λογική της αυστηροποίησης των ποινών ο Μητσοτάκης- Δημιουργείται το Safe Youth

Υπουργικό Συμβούλιο: Στη λογική της αυστηροποίησης των ποινών ο Μητσοτάκης- Δημιουργείται το Safe Youth

Τη στιγμή που η εφηβική βία έχει έρθει με ορμητικό τρόπο στο προσκήνιο η κυβέρνηση αντί να δει αυτό το πολύ σοβαρό φαινόμενο ολιστικά, βλέποντας και τους κοινωνικούς όρους που το γεννούν, ακολουθεί την «αγαπημένη» της συνταγή, αυτή της μονομερούς αυστηροποίησης των ποινών.

Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εν εξελίξει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου ανέφερε ότι «πιστεύω ότι συνολικά στις παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα, έχουμε δείξει καλά αντανακλαστικά και οι στοχευμένες αλλαγές προς την αυστηρότερη ποινική μεταχείριση οπλοκατοχής των νέων και την προφυλάκιση όσων υποπίπτουν στην ίδια αξιόποινη πράξη. Μπαίνει τέλος στην ευνοϊκή ποινική μεταχείριση όσων επιστρέφουν κλοπιμαία, θα είναι μόνο ελαφρυντικό. Το κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένεια ως τον βασικό πυρήνα ανατροφής των παιδιών. Όμως έχουμε δυνατότητα να κάνουμε πιο αυστηρές τις ποινές για παραμέληση ανηλίκων.»

Δημιουργία του Safe Youth

Παράλληλα, πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον τα ζητήματα με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και πώς το bullying αποκτά ψηφιακή διάσταση. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια παγκόσμια κρίση και θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξει ανάγκη κανονιστικής παρέμβασης ώστε το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του. Μέχρι να γίνει αυτό έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Η μεγάλη νέα πρωτοβουλία είναι η ιδέα μιας νέας εφαρμογής Safe Youth, ώστε ένα παιδί να μπορεί να ενημερώνει την αστυνομία, εκτός σχολείου, αν νιώθει ότι κινδυνεύει. Θα είμαστε σε λίγο διάστημα έτοιμοι να παρουσιάσουμε τη νέα πρωτοβουλία».

Διαβάστε επίσης:

Κύρτσος: Ξεχάστε τις υποσχέσεις Μητσοτάκη για την εργασία – «Η πολιτική απάτη στο φώς!»

Δικηγόροι: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη – «Πλήρης προχειρότητα με τον νέο Δικαστικό Χάρτη»

Λίβανος: «Ξεκίνησε η πρώτη φάση της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ»

Κρήτη: Πάτησε το panic button για να προστατευτεί από τον 16χρονο γιο της – Απίστευτο περιστατικό

Ένα email της Καρυστιανού θα προκαλέσει πονοκέφαλο στη φον ντερ Λάιεν και τη Μέτσολα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Χείμαρρος ο Χρήστος Ράμμος – «Ζήτησα να ενημερώσω την Βουλή και μου είπαν ‘κανείς δεν εμφανίζεται αυτόκλητος’»

Κατά το δοκούν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter