Υποβαθμίζει τη «γαλάζια αμφισβήτηση» ο Βορίδης: «Διευκολύνουν την κυβέρνηση» οι ερωτήσεις των βουλευτών

Το «άσπρο-μαύρο» έκανε ο Μάκης Βορίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξή στα Παραπολιτικά, καθώς όταν ρωτήθηκε για το γαλάζιο αντάρτικο που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα και τις ομαδικές ερωτήσεις που αποδομούν στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, είπε ότι «μέρος της δουλειάς του βουλευτή είναι να κάνει κοινοβουλευτικό έλεγχο. Οι δε κυβερνητικοί βουλευτές με τις ερωτήσεις τους αναδεικνύουν σειρά ζητημάτων και των περιφερειών τους και αυτό δεν μπορεί κανείς να το εκλαμβάνει άρνηση στηρίξεως της κυβέρνησης, ίσα-ίσα. Αναδεικνύουν ζητήματα, τα φωτίζουν και υπό μια έννοια διευκολύνουν την κυβέρνηση».

Μόνο που ο υπουργός Επικρατείας δεν λέει ότι οι ομαδικές ερωτήσεις (11 και 8) που έγιναν από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι ένα πρωτοφανές στοιχείο, καθώς οι χιλιάδες ερωτήσεις που επικαλούνται τα κυβερνητικά στελέχη ότι έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, είχαν ατομικό χαρακτήρα ή κατά γίνονται κατά δυάδες.

Σε ότι αφορά τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γιώργο Βλάχο που την προηγούμενη εβδομάδα κατακεραύνωσε τους Κωστή Χατζηδάκη και Τάκη Θεοδωρικάκο για τα κόκκινα δάνεια και την ακρίβεια αντίστοιχα, ο υπουργός Επικρατείας τον κάλυψε πλήρως.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο «Γ. Βλάχος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πάντοτε και διαχρονικά στηρίζει την παράταξη, ανεπιφύλαχτα και χωρίς δεύτερη συζήτηση. Επειδή ο Γιώργος θέλει να πει ότι κάτι περισσότερο πρέπει να κάνουμε για την προστασία των δανειοληπτών, επειδή ο Γιώργος έχει αυτή την άποψη δεν μπορούμε να βγάλουμε τον Γιώργο, ο οποίος είναι η ψυχή της παράταξης, αντάρτη. Ο Γιώργος δεν έχει διαφωνήσει στο παραμικρό, πεντέμισι χρόνια τώρα έχει ψηφίσει το σύμπαν. Είμαστε πεντέμισι χρόνια στην κυβέρνηση έχουμε περάσει πολύ δύσκολα νομοσχέδια, με εξαίρεση το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα υπάρχει ένας βουλευτής ο οποίος έχει καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο; Δηλαδή μιλάμε για αντάρτικο και το αντάρτικο κατέληξε να είναι μια ερώτηση στην οποία κάποιος ήθελε να αναδείξει ένα θέμα».

«Να μη θεωρηθεί δεδομένη η ψήφος μου ούτε για ΠτΔ»

Υπενθυμίζεται, ότι κ. Βλάχος ξεκαθάρισε σε χθεσινή του συνέντευξη στον Αντ1 ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη την ψήφο του για την προεδρία της Δημοκρατίας. Στους προβληματισμούς που εκφράζονται για το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας ο Μάκης Βορίδης είπε ότι «η συζήτηση θα ξεκινήσει κάπου στα τέλη Φεβρουαρίου» και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός θα κάνει επιλογή που θα αρέσει σε όλους».

Διαβάστε επίσης: «Φρένο» από το Μαξίμου σε ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά – Briefing Γεραπετρίτη σε γαλάζιους βουλευτές

Για τις δηλώσεις Σαμαρά

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά περί «μαγειρεμάτων» στο Κυπριακό και στο Αιγαίο είπε ότι δεν θα σχολιάσω τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, αλλά «συζητώντας ευρύτερα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, σε ποιο ακριβώς σημείο έχει αποστεί η συγκεκριμένη κυβέρνηση από πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής πολλών συνεχομένων και διαφορετικής συνθέσεως κυβερνήσεων;».

Τέλος, ανέφερε ότι «ένα κομμάτι κριτικής το οποίο ακούω και το οποίο υποτίθεται ότι βρίσκεται δεξιότερα ημών αυτοί σίγουρα είναι πατριώτες της φακής. Θέλει να μας πει κάποιος μια μειοδοσία; Δεν υπάρχει».

Διαβάστε επίσης:

Οργή για το σκίτσο του Charlie Hebdo για τη Ζιζέλ Πελικό – «Ξεπέρασε τα όρια»

Ασθενείς και βιομήχανοι έξαλλοι με τον Άδωνη για τα φάρμακα

«Μάσκες» στο… κενό για το Μαξίμου – Άκαρπες οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» και τα «γαλάζια» τραπεζώματα σε βουλευτές

Περού: Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώην πρόεδρο Αλεχάνδρο Τολέδο για το σκάνδαλο Οντεμπρέχτ

Μέση Ανατολή: «Νεκρός ο επικεφαλής της μονάδας 4.400» – Διαχειριστής των οικονομικών της Χεζμπολάχ