Υποβαθμίζει ο Μαρινάκης τις γαλάζιες αντιδράσεις: «Δεν υπάρχει θέμα εσωτερικής αντιπολίτευσης»

Υποβαθμίζει ο Μαρινάκης τις γαλάζιες αντιδράσεις: «Δεν υπάρχει θέμα εσωτερικής αντιπολίτευσης»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Προσπάθεια να υποβαθμίσει τις έντονες γαλάζιες διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε ότι δεν «υπάρχει κανένα θέμα εσωτερικής αντιπολίτευσης».

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε σχετική ερώτηση ότι «δεν υπάρχει εσωτερική αντιπολίτευση. Οι βουλευτές, όπως και όλος ο κόσμος που μας ακούει -στο σύνολο της κοινωνίας- καταλαβαίνει ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα. Αν υπήρχε βουλευτής ή Υπουργός ή τέλος πάντων οποιοσδήποτε κατέχων ένα αξίωμα, που δεν συμφωνούσε ότι η ακρίβεια, εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, απασχολεί κάθε πολίτη, τότε θα ήταν εκτός πραγματικότητας. Και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, κάθε άλλο παρά εκτός πραγματικότητας».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι μια εύκολη άσκηση, κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι αυτοί οι οποίοι παραπονούνται, παραπονούνται αδίκως».

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου γίνονται λίγες μέρες μετά την απουσία των Καραμανλή-Σαμαρά από το γαλάζιο street party (4/10), για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μετά τις ερωτήσεις των «11» και «8» γαλάζιων βουλευτών για τα κόκκινα δάνεια και τα φάρμακα των συνταξιούχων αντίστοιχα, φαίνεται οι γαλάζιες αντιδράσεις να συνεχίζονται. Χαρακτηριστικά, στις «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» των υπουργών, αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους, για κοινωνικά ζητήματα όπως τα κόκκινα δάνεια και η ακρίβεια.

Ενδεικτική ήταν η «κοινοβουλευτική ενημέρωση» του Τάκη Θεοδωρικάκου την Τρίτη, με τον υπουργό Ανάπτυξης να δέχεται «πυρά» για την ακρίβεια. Μάλιστα, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Βλάχος φέρεται να είπε στον υπουργό Ανάπτυξης ότι «κάνεις μια τρύπα στο νερό».

Επίσης, σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στην Κύπρο, όπου θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση για να απονείμει το ετήσιο βραβείο της «γυναίκας της χρονιάς». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το βραβείο απονέμεται σε όλες τις γυναίκες της Κύπρου, με αφορμή τα 50 χρόνια της εισβολής και κατοχής».

Είναι δεδομένο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για το Κυπριακό και τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λίγες μάλιστα εβδομάδες πριν την επίσημη συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν (8/11) που θα γίνει σε μία εποχή «πολιτικής αναβάθμισης» της συζήτησης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Ε.Ε. – Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου

Βουλή: «Ξηλώνεται» ο Χουρδάκης – Νέος γύρος επιστολών για εκπρόσωπο ανεξάρτητων βουλευτών

ΠΑΣΟΚ: Μανώλης Χριστοδουλάκης… for president, όταν έρθει η ώρα;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter