Υπόθεση τριών παιδιών στην Πάτρα: Η νέα ανάρτηση του ιατροδικαστή Λέων για τον ασφυκτικό θάνατο

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επανήλθε το πρωί της Τετάρτης για την υπόθεση των τριών παιδιών της Πάτρας με μια νέα ανάρτησή του στο Facebook, προσπαθώντας να απαντήσει στο φλέγον ερώτημα του αν θα μπορούσε κάποιος να έχει προκαλέσει ασφυξία στα παιδιά, οδηγώντας στο θάνατό τους.

«Το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια» αναφέρει ο ιατροδικαστής στην ανάρτησή του.

Χθες, έκανε μία ακόμη ανάρτηση για την συγκεκριμένη υπόθεση γράφοντας:

«Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων», έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».