Υπόθεση τράφικινγκ στην Ηλιούπολη: Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση του θύματος

Υπόθεση τράφικινγκ στην Ηλιούπολη: Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση του θύματος

«Είμαι παρόν για να αποδείξω την αθωότητα μου», ανέφερε στην κατάθεσή του ενώπιον του μεικτού ορκωτού Εφετείου ο αστυνομικός Δημήτρης Μπουγιούκος, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπων και της ενδοοικογενειακής βίας.

Την ίδια γραμμή υπεράσπισης ακολούθησε και ο δεύτερος κατηγορούμενος ο οποίος δήλωσε αθώος ενώπιον του δικαστηρίου. «Δηλώνω αθώος και ευελπιστώ με το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας να αποδειχθεί η αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Η σημερινή πρώτη δικάσιμος εξαντλήθηκε σε διαδικαστικά θέματα, με την πλευρά της υποστήριξης κατηγορίας να καταθέτει αίτημα να κληθεί και να καταθέσει το θύμα του Δημήτρη Μπουγιούκου, η οποία κατά τη φερόμενη τέλεση του αδικήματος σε βάρος της ήταν 19 ετών.

Σημειώνεται ότι και η υπεράσπιση των κατηγορουμένων συμφώνησε στην κλήση της συγκεκριμένης ως μάρτυρα, ωστόσο υπήρξε διαφωνία σχετικά με την κλήση αστυνομικού. Συγκεκριμένα, η υποστήριξη της κατηγορίας ζήτησε να κληθεί αστυνομικός ο οποίος θα καταθέσει ώστε «να γίνουν κατανοητά ζητήματα προστασίας εμπορίας ανθρώπων και το modus operanti αυτών των υποθέσεων».

Η πρόταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης, με τον δικηγόρο Δημήτρη Γκαβέλα να αναφέρει πως «θεωρώ κατασπατάληση του δικονομικού χρόνου να έρθει κάποιος αστυνομικός».

Πρότεινε μάλιστα εκ νέου να κληθεί η μητέρα του φερόμενου θύματος ενώπιον του δικαστηρίου. «Έχουμε ένα πραγματικό περιστατικό και μια κατηγορία που θα ελέγξετε αν ισχύει. Αντιθέτως εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να καλυφθεί το κενό μαρτύρων ουσίας, π.χ. της μητέρας Π.Μ.. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν έχει κληθεί. Από εκεί και πέρα, θεωρούμε επιβεβλημένη την παρουσία της Ε. και της μητέρας της. Άρα την απόρριψη για την κλήση κάποιου αστυνομικού”.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο αποφάσισε να κληθεί και να καταθέσει με φυσική παρουσία το θύμα κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ορίστηκε και ψυχολόγος προκειμένου να προετοιμάσει το θύμα για να καταθέσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter