Υπόθεση Μαντλίν: Ανατροπή με τον βασικό ύποπτο – Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα

Υπόθεση Μαντλίν: Ανατροπή με τον βασικό ύποπτο – Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα

Αθώος κρίθηκε ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, Κρίστιαν Μπρίκνερ, για το βιασμό τριών γυναικών και την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Πορτογαλία μεταξύ 2000 και 2017, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου του Μπράουνσβαϊγκ, στη βόρεια Γερμανία.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο 47χρονος Μπρίκνερ θα μπορούσε να αποφυλακιστεί ήδη από το επόμενο έτος. Ο Μπρίκνερ εκτίει επί του παρόντος ποινή για βιασμό που ολοκληρώνεται μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025, αν και σύμφωνα με τον συνήγορό του θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος ήδη από την άνοιξη του επόμενου έτους.

Ο άνδρας κατονομάστηκε τον Ιούνιο του 2020 από τη γερμανική αστυνομία ως ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2007, αλλά έκτοτε δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ωστόσο, κατηγορήθηκε για τρεις βιασμούς και δύο περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μεταξύ 2000 και 2017 στην Πορτογαλία, κοντά στο θέρετρο Praia da Luz, από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν.

Στην τελική αγόρευσή του στο δικαστήριο, ο βασικός δικηγόρος του Μπρίκνερ, Φρίντριχ Φιούλσερ, άφησε να εννοηθεί ότι ο πελάτης του δικάζεται μόνο λόγω της σύνδεσής του με τη διεθνώς αναγνωρίσιμη υπόθεση της Μαντλίν. Το δικαστήριο συμφώνησε με το επιχείρημα του Φιούλσερ, κρίνοντας τον πελάτη του αθώο για όλες τις κατηγορίες.

Γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο 47χρονος δεν άφησε να φανεί κανένα συναίσθημα όταν ακούστηκε στην αίθουσα η απόφαση.

Η μαρτυρία-κλειδί για τη Μαντλίν από συγκρατούμενο του Μπρίκνερ

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ φέρεται να ομολόγησε σε έναν συγκρατούμενό του ότι πήρε ένα παιδί από ένα διαμέρισμα στην Πορτογαλία.

«Ήταν σε μια περιοχή όπου υπάρχουν ξενοδοχεία και ζουν πλούσιοι άνθρωποι. Ανέφερε ότι ήταν κάπου με ανοιχτό παράθυρο, μου το είπε αυτό. Έψαχνε για χρήματα» φέρεται να δήλωσε ο συγκρατούμενος του υπόπτου τον περασμένο μήνα, αναφορικά με την υπόθεση της μικρής Μαντλίν.

«Είπε ότι δεν βρήκε χρήματα αλλά βρήκε ένα παιδί και το πήρε. Δύο ώρες αργότερα, υπήρχαν αστυνομικοί και σκυλιά παντού, οπότε στη συνέχεια έφυγε μακριά, έξω από την περιοχή» συνέχισε.

«Λέω απλώς αυτά που μου είπε. Μαζί του ήταν ένα άτομο, με το οποίο είχε τσακωθεί, υποτίθεται ότι ήταν η γυναίκα του. Ανέφερε ότι πήρε το παιδί στην Πορτογαλία με το αυτοκίνητό του και την ώρα που η αστυνομία και τα σκυλιά ήταν στο σπίτι, έφυγε και εξαφανίστηκε», δήλωσε ο Κόντιν.

Διαβάστε επίσης

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Λευκή» ισορροπία Γερουλάνου – Συναντήσεις με Ανδρουλάκη και Δούκα στη Βουλή

Ανάλυση NYT: Μπορεί το Ισραήλ να χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν; – Η θέση των ΗΠΑ και οι προτάσεις για αντίποινα

Παραίτηση Σβίγγου ζητά ο Στ. Κασσελάκης μετά τη διαρροή στοιχείων του Πόθεν Έσχες

Κυψέλη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 28χρονου – Τι κατέθεσαν τα δύο αδέλφια

Μαίνεται ο ανταρτοπόλεμος στη «γαλάζια» πολυκατοικία – Νέα καρφιά στην κυβέρνηση από βουλευτές της ΝΔ

Χρειαζόμαστε περισσότερους Γερουλάνους

Λίβανος: Επεκτείνονται στις παράκτιες περιοχές οι ισραηλινές επιθέσεις – Η Κίνα θα διαθέσει ιατρική βοήθεια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter