Υπόθεση Λύτρα: Αίτημα Σοφού να προφυλακιστεί – «Δεν έχει σταλεί απειλητικό μήνυμα», λέει ο δικηγόρος του (Video)

Υπόθεση Λύτρα: Αίτημα Σοφού να προφυλακιστεί – «Δεν έχει σταλεί απειλητικό μήνυμα», λέει ο δικηγόρος του (Video)

Αναζητείται για να συλληφθεί ο Απόστολος Λύτρας ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η σύζυγός του και το σοβαρό επεισόδιο στο σπίτι στον Γέρακα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος αναμένεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα της Παλλήνης.

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος της συζύγου του, Θέμης Σοφός, ζήτησε από τις δικαστικές αρχές να αλλάξουν οι περιοριστικοί όροι με τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος και να κρατηθεί καθώς τους παραβίασε. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα, σχετικά με το μήνυμα που φέρεται να έλαβε η σύζυγος του ανέφερε πως δεν υπήρξε κανένα απειλητικό μήνυμα.

Διαβάστε επίσης: Απόστολος Λύτρας: Νέα μήνυση από τη σύζυγό του – Πληροφορίες ότι της έστειλε απειλητικό μήνυμα, αναζητείται για να συλληφθεί

Μιλώντας στο OPEN, ο Θέμης Σοφός αναφέρθηκε στο χθεσινό επεισόδιο, σημειώνοντας ότι δημιουργήθηκε ένταση και ακούστηκαν ύβρεις, κάτι που οδήγησε τον πατέρα της συζύγου του να ζητάει από την πρώην σύζυγο του κ. Λύτρα και τον δικηγόρο της να αποχωρήσουν. «Εκείνη την ώρα επικοινώνησε μαζί μου η Σοφία και της είπα να πατήσει το panic button, με κάθε τρόπο να ειδοποιήσει τις Αρχές και άμεσα ήρθε περιπολικό», πρόσθεσε.

Η μήνυση στον Λύτρα

Η μήνυση σε βάρος του Απόστολου Λύτρα αφορά αδικήματα όπως διατάραξη οικιακής ειρήνης, εξύβριση, απειλή, ηθική αυτουργία στις άνω πράξεις κ.α.

Στο πλαίσιο της μήνυσης υπάρχει και αναφορά στην παραβίαση των περιοριστικών όρων τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσής της συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

Τι είπε για το μήνυμα ο δικηγόρος της

Μιλώντας στο Open, ο κ. Σοφός σημείωσε ότι η έγινε αποδέκτρια μηνυμάτων σε ομάδα στην οποία είναι μέλος ο Απόστολος Λύτρας, ένας συνεργάτης και ένα ακόμη πρόσωπο.

«Η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης όσο δε και η μετοίκηση συνιστούν και οι δύο μεταξύ των όρων των περιοριστικών που τέθηκαν από την ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέως. Συνεπεία αυτού, δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά, ούτε βεβαίως να μετέχει σε κοινό γκρουπ που δημιουργήθηκε χωρίς τη θέλησή της, χωρίς τη συναίνεσή της και να υπάρχει με αυτόν τον τρόπο άμεση συναναστροφή. Θεωρούμε ότι είναι παραβίαση όρων.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σοφός, σε αυτό το γκρουπ «μετείχε ο κ. Λύτρας, η εντολέας μου, συνεργάτης του και ένα άλλο πρόσωπο. Δημιουργήθηκε ad hoc ένα Viber group, εχθές, στο οποίο εντάχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου χωρίς τη θέλησή της. Καθιστάμενη, χωρίς τη συναίνεσή της, κοινωνός μηνυμάτων και από τον κ. Λύτρα και από τους άλλους μετέχοντες, πράγμα που κατά τη δική μας άποψη συνιστά ανεπιφύλακτα και αναμφισβήτητα παραβίαση όρου συναναστροφής, όπως επίσης και η αυτογνώμων ενέργεια στην οποία προέβη, προφανώς κατ’ εντολήν του κυρίου Λύτρα, η πρώην σύζυγός του, η οποία άνοιξε με τα κλειδιά και μπήκε στον αύλειο χώρο».

Για το περιεχόμενο των μηνυμάτων, ο κ. Σοφός είπε: «Τα μηνύματα έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων η οποία θέλει να ασκήσει πιέσεις προς τη Σοφία, καθόλου σώφρων επιλογή να το πράξουν αυτό, και μάλιστα πολύ περισσότερο ο κ. Λύτρας, δεδομένου ότι τελεί υπό το καθεστώς περιοριστικών όρων. Υπάρχουν μηνύματα που θα τεθούν σε γνώση της ανακρίτριας»

Θα ζητήσουν αντικατάσταση περιοριστικών όρων με κράτηση

Οι μηνύσεις θα διαβιβαστούν άμεσα στην Εισαγγελία και από εκεί στην ανακρίτρια η οποία συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα μπορεί να διατάξει την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση για τον δικηγόρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με κράτηση θα ζητήσει και ο Θέμης Σοφός δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Τι είπε ο δικηγόρος του Λύτρα για το μήνυμα

Σχετικά με το μήνυμα που φέρεται να έλαβε η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα ο δικηγόρος του ποινικολόγου ανέφερε πως δεν υπήρξε κανένα απειλητικό μήνυμα. Ήταν ένα μήνυμα για συνεννόηση προκειμένου να μπορέσει να πάρει ορισμένα προσωπικά αντικείμενα από το σπίτι του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν έχει καταλάβει τίποτα, ξύπνησε και είδε τον χαμό».

«Υπάρχει ένας όρος για τον κ. Λύτρα να μετοικήσει από την κατοικία του και να μην πλησιάζει τη σύζυγό του. Για να μετοικήσει πρέπει να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Υπήρχε επικοινωνία του ετέρου συναδέλφου υπεράσπισης για να μεταβεί η πρώην σύζυγος και η κόρη του για να πάρουν τα πράγματα και προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση» είπε.

«Φυσικά υπήρχε ενημέρωση, δεν εμφανίζονται 3 άνθρωποι σε ένα σπίτι χωρίς να υπάρχει ενημέρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως συμπλήρωσε «ο κ. Λύτρας δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο, δεν εστάλη κανένα απειλητικό μήνυμα, αυτά είναι αστειοτητες και το μόνο που έγινε ήταν μια προσπάθεια να παραληφθούν ορισμένα προσωπικά αντικείμενα του κ. Λύτρα».

«Ό,τι και να έγινε οι περιοριστικοί όροι δεν παραβιάστηκαν. Για να μην συναναστραφεί και πλησιάσει τη σύζυγό του έστειλε ανθρώπους για να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα, έπρεπε να πάρει τα ρούχα του, εκεί ήταν το σπίτι του» κατέληξε ο κ. Πανταζής.

Δείτε επίσης:

Απόστολος Λύτρας: «Δεν επινόησα το αφήγημα ότι έπεσε από στις σκάλες, την εκδοχή αυτή επέλεξε η ίδια», ισχυρίζεται

Απόστολος Λύτρας: Νέα παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο – Ζητά επίσπευση της έρευνας

Υπόθεση Λύτρα: «Ούτε οι Ταλιμπάν δεν έχουν τέτοιο μένος για τις γυναίκες» – Τι έλεγε όταν υπερασπιζόταν θύματα βίας (Video)

 Όταν η ΔΑΠ καλούσε τον Απόστολο Λύτρα να μιλήσει για το ρατσιστικό έγκλημα και την έμφυλη βία

Απόστολος Λύτρας: «Ούρλιαζα και τον παρακαλούσα να σταματήσει» – Τι κατέθεσε η σύζυγος του ποινικολόγου (Video)

Ζήνα Κουτσελίνη για Απόστολο Λύτρα: «Ένας άνθρωπος αυτή τη στιγμή έχει καταστραφεί ολόκληρος» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter