Υπόθεση Καραϊβάζ: Η εισαγγελία εφετών δεν ασκεί έφεση – Ορθή η κρίση του πρωτόδικου δικαστηρίου

Υπόθεση Καραϊβάζ: Η εισαγγελία εφετών δεν ασκεί έφεση – Ορθή η κρίση του πρωτόδικου δικαστηρίου

Δεν ασκείται έφεση για την απαλλαχτική απόφαση που είχε εκδώσει μέσα στο καλοκαίρι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για τα δύο αδέρφια, 41 και 49 ετών που είχαν κατηγορηθεί ως οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Η εισαγγελία εφετών απέρριψε το αίτημα μελών της οικογένειας να ασκηθεί έφεση επί της απαλλαχτικής απόφασης και η υπόθεση να δικαστεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό. Το αίτημα είχαν υποβάλλει την προηγούμενη εβδομάδα η μητέρα και η αδερφή του αδικοχαμένου δημοσιογράφου μέσω των συνηγόρων τους.

Επί της ουσίας αυτό σημαίνει πως η εισαγγελία εφετών έκρινε πως η πρωτόδικη απαλλαγή ήταν σωστή και κατά συνέπεια το δικαστήριο δεν έσφαλε στην κρίση του και αξιολόγησε σωστά τα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας ήταν καταδικαστική για τα δύο αδέλφια, πρόταση που ωστόσο δεν αποδέχτηκαν λαϊκοί και τακτικοί δικαστές, αθωώνοντας τους δύο κατηγορούμενους.

Για τον μεγαλύτερο από τα δύο αδέλφια η έδρα αποφάσισε την αθωότητά του κατά πλειοψηφία 5-2 λόγω αμφιβολιών. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος και μία εκ των τακτικών δικαστών της έδρας, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος και οπλοχρησία. Αυτό σημαίνει εν προκειμένω ότι ακόμα και οι δύο δικαστές που μειοψήφησαν έκριναν ότι δεν ήταν αυτός που τράβηξε την σκανδάλη, δεν ήταν δηλαδή ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας αλλά εμπλεκόμενος σε αυτήν.

Για τον μικρότερο από τα δύο αδέλφια το δικαστήριο έκρινε πως είναι αθώος κατά πλειοψηφία 6-1. Σε αυτή την περίπτωση μειοψήφησε μόνο μια εκ των τακτικών δικαστών.

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά η μετά-Κασσελάκη εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα, οι ευθείες βολές Φάμελλου και οι προθέσεις της Ρένας Δούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Στου Μανώλη την ταβέρνα έπεσε μια τουφεκιά…

Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες

 Ο Νίκος Παππάς, η ΔΕΘ και μια… έμμεση επικύρωση

ΣΥΡΙΖΑ: Έφυγε από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης – Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter