Προκλητικές διατυπώσεις επιστράτευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την κατάθεση του Φρέντι Μπελέρη, υπέρ του Αλβανού καταζητούμενου Μπλεντάρ Γιαμπέλι, ο οποίος ήταν εμπλεκόμενος στη δολοφονία στελέχους των αλβανικών Αρχών, ενώ και μετά την απελευθέρωσή του, ενεπλάκη στο μακελειό στη Βούλα, όπως αποκάλυψε το Documento. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που σε κάθε τόνο ο Παύλος Μαρινάκης επαναλαμβάνει τη φράση «δεν κρίνουμε δικαστικές αποφάσεις», στην υπόθεση του μακελειού στη Βάρη, όπου ο ενεπλάκη ο Γιαμπέλι, υποστήριξε πως «δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς από έξι Αλβανούς».
Δείτε επίσης: Ο Άρειος Πάγος πλυντήριο µαφιόζων
Δηλαδή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μία υπόθεση που 5 άτομα τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς του μαφιόζου Μπλεντάρ Γιαμπέλι, θεωρεί κανονικότητα να τονίσει, ότι δέχτηκε πυροβολισμούς πρώτος από 6 Αλβανούς. Μόνο, που σε μία δημοκρατική και ασφαλή χώρα, οι «διαφορές» δεν λύνονται με πιστολίδια, αλλά διά της δικαιοσύνης.
Αντί να μιλήσει για το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να υπάρχει στην κοινωνία και για την ορθή λειτουργία του δικαστικού συστήματος, ώστε τα εγκληματικά στοιχεία να μην αφήνονται ελεύθερα, ο κ. Μαριάκης, υιοθέτησε πλήρως το αφήγημα του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ Φρέντι Μπελέρη, επαναλαμβάνοντας μάλιστα, τα λόγια του από το δικαστήριο, ότι «η οικογένεια του Γιαμπέλι ήταν ελληνικής καταγωγής και βοηθούσε τη μειονότητα».
«Βοηθούσε τη μειονότητα»
Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο Μπελέρης δήλωσε ρητώς στο δικαστήριο, όπως προκύπτει από τα πρακτικά, ότι δεν γνώριζε τον κατηγορούμενο, αλλά μόνο την οικογένεια του, που ήταν ελληνικής καταγωγής και βοηθούσε τη μειονότητα. Είπε επίσης, ότι εκείνη την περίοδο στην Αλβανία δεν λειτουργούσε, ούτε το ανώτατο, ούτε το συνταγματικό δικαστήριο και διεθνής επιτροπή που είχε αναλάβει τη μεταρρύθμιση του αλβανικού δικαστικού συστήματος, είχε διώξει την πλειοψηφία των δικαστών, ως διεφθαρμένους».
Να υπενθυμίσουμε, ότι ο συγκεκριμένος εγκληματίας, με το όνομα Μπλεντάρ Γιαμπέλι, είχε συµµετοχή στην εκτέλεση του ανώτατου αξιωματικού της αλβανικής αστυνομίας και επικεφαλής της µονάδας καταπολέµησης µαύρου χρήµατος Αρτάν Τσούκου το 2017 και ο Άρειος Πάγος με απόφασή του, το 2019 τον αποφυλάκισε αφού αρνήθηκε να τον εκδώσει µε βάση κατηγορίες εναντίον του σε διεθνές ένταλµα σύλληψης.
Διαβάστε επίσης:
Παίδων Αγία Σοφία: Τέλος τα τακτικά χειρουργεία από 1η Ιουνίου
Γυναικοκτονία Μενίδι: Στη φυλακή ο 50χρονος – Ομολόγησε την πράξη του