Υπόθεση «Αμαρυλλίς»: Η έδρα κατάσχεσε τη δουλειά του σκιτσογράφου Παναγιώτη Μητσομπόνου

Ως ξένο σώμα μοιάζει να αντιλαμβάνεται η δικαιοσύνη του κ. Φλωρίδη, το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και τη δημοσιότητα σε δίκες δημοσίου συμφέροντος. Εγινε ξεκάθαρο όταν με μια εκ των τελευταίων τροπολογιών του επέβαλε εμπόδια στα παρατηρητήρια των δικών. Πλέον όμως έχουν ξεκινήσει και αθροίζονται περιστατικά στα οποία βλέπουμε την έδρα δικαστηρίου να λειτουργεί σαν να μην επιθυμεί δημοσιότητα της δίκης.

Στη σημερινή δικάσιμο για την υπόθεση «Αμαρυλλίς», την πολύκροτη υπόθεση εμπορίας ανθρώπων, σε μία απροσδόκητη κίνηση επιβολής της εξουσίας της, παρά τήρησης του νόμου, η έδρα μέσω της εισαγγελέως, προέβη στην κατάσχεση του μπλοκ όπου ο συνάδελφος Παναγιώτης Μητσομπόνος σκιτσογραφούσε τη διαδικασία της δίκης. Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος παλαιότερα είχε συλληφθεί, επειδή απεικόνιζε μέσω των σκίτσων του μια ακροαματική διαδικασία.

Στο περιστατικό ενεπλάκη και μία εκ των νομικών της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, η οποία θέλοντας να κατευθύνει την έδρα να κινηθεί εχθρικά απέναντι στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα, ανέφερε πως και οι λοιποί που κάλυπταν τη δίκη σκιτσογραφούσαν. Δεν εισακούστηκε όμως.

«Δεν είναι χώρος εδώ να σκιαγραφείται, να πάτε σε καμία πλατεία»

Το περιστατικό της κατάσχεσης του μπλοκ του σκιτσογράφου Παναγιώτη Μητσομπόνου συνέβη καθώς η έδρα θα αποσυρόταν για να συνεδριάσει επί κάποιων αιτημάτων που είχε η πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Με την επιστροφή της η έδρα πέραν της απάντησης επί των αιτημάτων προς τους συνηγόρους υπεράσπισης, επέστρεψε και το μπλοκ του σκιτσογράφου, όμως μέσα από το μπλοκ έλειπε ένα σκίτσο το οποίο όπως φαίνεται κατασχέθηκε. Από πλευράς της η κυρία εισαγγελέας αναφερόμενη στον σκιτσογράφο είπε πως, «δεν είναι χώρος εδώ να σκιαγραφείται, να πάτε σε καμία πλατεία».

Ομως οι δημοσιογράφοι που έχουν αγγίξει τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο καθένας από τη δική του πλευρά, δεν προτίθεται να απεμπλακεί από το δρόμο του να δημοσιεύει και να εκθέτει σε κοινή θέα ένα κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων και την προέκταση του που αγγίζει πολιτικά πρόσωπα, διεφθαρμένους αστυνομικούς και γενικότερα υπεράνω πάσης υποψίας πρόσωπα.

Η δίκη είναι δημόσια και όλοι μπορούν να παραστούν και να παρακολουθήσουν και είναι καθήκον πριν από δικαίωμα να δημοσιογραφούμε ειδικά σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, όπως η εν λόγω υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

«Θέλουμε σχολεία, όχι κονσέρβες» – Στοιβαγμένοι ανά 27 οι μαθητές σε τάξεις μόλις 45 τ.μ. στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς

Αμαλιάδα: Συγκλονίζουν οι περιγραφές για τους θανάτους των τεσσάρων παιδιών – «Ξαφνικά χανόταν, γύρναγαν τα μάτια» (Video)

Διάλυση του ΕΣΥ: Στην Κρήτη 9.300 άνθρωποι σε λίστα αναμονής για χειρουργείο!