Υπόθεση μικρής Μαντλίν: Ο βασικός ύποπτος που δεν εξετάσθηκε ποτέ από τις αρχές

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την περίεργη εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν και όμως η υπόθεσή της συνεχίζει να αποτελεί ένα άλυτο μυστήριο. Ωστόσο, υπάρχει μια παράμετρος της υπόθεσης που δεν ήταν γνωστή.

Η αστυνομία δεν ανέκρινε ποτέ τον πιο βασικό ύποπτο για την απαγωγή της μικρής Μαντλίν. Τον ναρκομανή και καταδικασμένο για κλοπές Euclides Monteiro, ο οποίος εργαζόταν στο «The Ocean Club» που έμενε η μικρή Μαντλίν με τους γονείς της.

Ο 40χρονος Monteiro, είχε απολυθεί λίγο πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν στις 3 Μαΐου 2007 διότι συνελήφθη να κλέβει τους πελάτες. Ο Monteiro, με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, είχε καταδικαστεί για κλοπές το 1996 αλλά δεν απελάθηκε. Όταν εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν, έμενε στην περιοχή Λάγος σε απόσταση 15 λεπτών από την Πράια Ντα Λουζ που έμενε η οικογένεια Μακ Καν.

Αν και ο άνδρας είχε κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών γιατί σύμφωνα με τα αρχεία κλήσεων στο τηλέφωνό του είχε επιστρέψει στο ξενοδοχείο όπου έμεναν οι Μακ Καν, δεν εξετάστηκε ποτέ από τις αρχές.

Οι γονείς της

Σύμφωνα με τις εικασίες που γίνονται, μπορεί να μπήκε να κλέψει στο δωμάτιο που κοιμόταν το μοιραίο βράδυ η Μαντλίν και να την ξύπνησε. Έτσι, προκειμένου να μην προδοθεί να απήγαγε το κοριτσάκι. Το 2013 η πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha έγραφε: «Τα κίνητρα που μπορεί να οδήγησαν τον πρώην εργαζόμενο στην απαγωγή της Μαντλίν ακόμα ερευνώνται. Ο ύποπτος μπορεί να ήθελε να ασελγήσει στο κοριτσάκι πριν το σκοτώσει. Μπορεί ακόμα να έκανε την απαγωγή για να εκδικηθεί την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου που τον απέλυσαν».

Η αστυνομία όμως έχασε χρόνο για να ανακρίνει τον Monteiro, αφού δεν ήταν στην λίστα των εργαζομένων στο Ocean Club. Όμως, όταν λίγο αργότερα οι αστυνομικοί ερευνώντας τις κλήσεις που έγιναν από και προς το θέρετρο, έπεσαν πάνω στο όνομά του δεν τον βρήκαν διότι είχε σκοτωθεί το 2009 στο γκολφ κλαμπ που εργαζόταν έπειτα από ατύχημα. 

Ετικέτες