Υποταγή Μητσοτάκη στη σαµαρική πτέρυγα

Υποταγή Μητσοτάκη στη σαµαρική πτέρυγα

Στις 17 Ιουλίου, λίγο παραπάνω δηλαδή από ένα µήνα µετά το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει σε τηλεοπτική συνέντευξή του σχετικά µε τη συζήτηση για την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας: «∆εν θέλω και δεν πρόκειται να ακούσω από κανέναν βουλευτή οποιαδήποτε άποψη για την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας διότι αφορά αµφισβήτηση του θεσµού, όχι του προσώπου, µέχρι που να ανοίξει η συζήτηση. Η συζήτηση θα ανοίξει συντεταγµένα τον Φεβρουάριο του 2025». Μάλιστα, είχε προσθέσει: «Kαι προφανώς και δεν κάθοµαι εδώ σε αυτό το γραφείο να αποφασίζω µόνος µου». Ενάµιση µήνα µετά την τοποθέτηση αυτή διαρρέονται σενάρια από κύκλους του Μαξίµου ότι θα µπορούσε να είναι ο Νίκος ∆ένδιας ο εκλεκτός. Παράλληλα, ο Νο 2 της κυβέρνησης Μάκης Βορίδης είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (3/9) ότι «υπάρχουν πρόσωπα στην παράταξή µας µε συνθετικά χαρακτηριστικά». Μετά τις ευρωεκλογές η σαµαρική πτέρυγα είχε θέσει όρο για να ψηφίσει πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας να είναι προσωπικότητα από την «ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη». Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός έχει υποταχθεί στη δεξιά πτέρυγα του κόµµατος και φοβάται τους «δελφίνους». Α.Κ.

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά η μετά-Κασσελάκη εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα, οι ευθείες βολές Φάμελλου και οι προθέσεις της Ρένας Δούρου

Παραιτήθηκε η Βούλα Κεχαγιά από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Δρυός πεσούσης…

Ο… επιτελάρχης του γλυκού νερού

Βουλή: Η Έλενα Ακρίτα ζήτησε να αρθεί η ασυλία της για τη δικαστική διαμάχη με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter