Υποσχέσεις φτώχειας

Υποσχέσεις φτώχειας

Με πολύ μεγάλη ταχύτητα τα ελληνικά νοικοκυριά εισέρχονται σε μια ακραία φτωχοποίηση, που αυτή των αρχών της δεκαετίας του 2000 θα είναι περίοδος ανάπτυξης.

Το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ σε έρευνά του καταδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική κοινωνία καθώς το 43,6% των νοικοκυριών δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη ιατρικής ή άλλης μορφής.

Επίσης τον τελευταίο χρόνο το 13,2% των ανδρών και το 14,6% των γυναικών βρέθηκαν σε αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών.

Η ζοφερή αυτή εικόνα που δίνει η συγκεκριμένη έρευνα συμπληρώνεται από στοιχεία που δείχνουν ένα μεγάλο ποσοστό νοικοκυριών έχουν αποκοπεί από βασικά είδη διατροφής.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη ταχύτητα της ενεργειακή φτώχειας στην ΕΕ όπου το 18,7% του ελληνικού πληθυσμού δεν μπόρεσε να κρατήσει ζεστό το σπίτι του το 2022, ποσοστό υπερδιπλάσιο από το μέσο ποσοστό των χωρών της Ενωσης που είναι 9,3%.

Και όλα αυτά την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει την αγορά ενώ ακόμη δεν έχουν φανεί οι επιπτώσεις της καταστροφής του θεσσαλικού κάμπου από τις πλημμύρες.

Οι τιμές χονδρικής παραδείγματος χάρη στην ντομάτα έχουν εκτοξευτεί πάνω από 45% ενώ το μαρούλι φτάνει τη διατημική τιμή των 5 ευρώ ανά τεμάχιο.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει χάσει τη μπάλα, κοροϊδεύει του πολίτες ότι κατάφερε να εξασφαλίσει 2,6 δις. ευρώ για την επανορθώσει των καταστροφών από την πλημμύρα, ενώ γνωρίσει πολύ καλά ότι θα χρειαστούν δεκαπλάσια ποσά για την αποκατάσταση των ζημιών.

Κόβει παροχές, ματαιώνει τα επιδόματα προσωπικής διαφοράς ενώ ό Κωστής Xατζηδάκης ανακοινώνει την κατάργηση του market pass.

Συνειδητά ο Μητσοτάκης και η παρέα του βυθίζει την ελληνική κοινωνία στη φτώχεια προσπαθώντας να σώσει τους τραπεζίτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες φίλους τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter