«Υποκλέπτω άρα υπάρχω»…

«Υποκλέπτω άρα υπάρχω»…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου έκανε …αποκαλύψεις:

«Είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η Κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης […] Με βάση τα δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά».

Ο εκπρόσωπος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Με βάση τα δημοσιεύματα δεν παρακολουθεί η κυβέρνηση τον εαυτό της. Ο Μητσοτάκης φέρεται να παρακολουθεί τα μέλη της κυβέρνησης και όποιον έχει άμεση ή έμμεση σχέση με αυτά. Και μάλιστα εκείνα τα μέλη της κυβέρνησης που έχουν νταραβέρια με επενδύσεις, εξοπλιστικά, δημόσια έργα, αποκρατικοποιήσεις, και όχι μόνο. Παρακολουθεί και τους ανταγωνιστές για τη θέση του χαλίφη. Παρακολουθεί και τους επίμονους «κηπουρούς» της δημοσιογραφίας που φοβάται ότι θα του χαλάσουν την … Τάξη και Ηθική του μαγαζιού. Ακόμα και τον μέγα, τον χρυσό, τον επίσημο χορηγό του, ο οποίος ανέβηκε στα κάγκελα μόλις ένοιωσε τη φαγούρα του κοριού στο σβέρκο του. Και τον Ανδρουλάκη – για τα μάτια του… Λοβέρδου. Αυτά αναφέρουν τα δημοσιεύματα!

Και αφού ο κ. Οικονόμου μιλάει για «… τη συγγραφή μυθιστορημάτων κατασκοπείας, στα οποία εσχάτως εξειδικεύεται ο κ. Βαξεβάνης» – αλλά ξεχνάει τους μυθιστοριογράφους των Νέων, του Βήματος και της Καθημερινής που ειδικεύονται σε πανομοιότυπους … μύθους – θα μας επιτρέψει να εκθέσουμε ένα σενάριο «κατασκοπείας».

Κάποιος πρωθυπουργός – ονόματα δε λέμε – νόμισε ότι του δόθηκε μια χρυσή ευκαιρία να παίξει το ρόλο Νονού της Μαφίας. Ιντριγκαδόρος, ανασφαλής και εξουσιομανής όπως ήταν, θέλησε να ελέγχει επενδύσεις, αεροπλάνα και βαπόρια με το αζημίωτο, να παρέχει προστασία σε “νόμιμες” δραστηριότητες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με το αζημίωτο, να αναθέτει δουλίτσες σε τρωκτικά με το αζημίωτο, να συντηρεί ένα στρατό καλοταϊσμένων παρατρεχάμενων με το αζημίωτο, αλλά…

Αλλά υπό έναν όρο. Θα είχε τον απόλυτο έλεγχο στον προγραμματισμό της αρπαχτής, τα πάντα θα σχεδιάζονταν, θα ελέγχονταν και θα κατέληγαν στον ίδιο. Απαγορευόταν δια ροπάλου να βάλει οποιοσδήποτε άλλος – όσο στενός συνεργάτης κι αν ήταν – το δάκτυλο στο μέλι. Σε άλλες εποχές όποιος έκανε δουλίτσες πίσω από την πλάτη του Νονού, χωρίς να δώσει αναφορά, θα τον έβρισκαν σε κάποιο χαντάκι. Στην εποχή του εκσυγχρονισμού, της ψηφιοποίησης και των android, το “αρπαχτικό” μάτι του Νονού ήταν εστιασμένο ακόμα και μέσα στην κρεβατοκάμαρα όλων των μελών της φαμίλιας. Είτε στην κρεβατοκάμαρα βρίσκονταν νομίμως ή …παρανόμως! Τοιουτοτρόπως – όπως θα έλεγαν και οι σπουδαγμένοι – έδεσε το “γλυκό” και μαζί τα χέρια, η γλώσσα, και η “ηθική” οποιασδήποτε ανήθικης σκέψεως ή απόπειρας πράξεως των μελών της φαμίλιας. Όλοι ήταν πλέον ελεγχόμενοι υποτελείς του Νονού. Και έτσι θα μπορούσαν να γλύψουν κάποιο “κόκκαλο” με την άδεια πάντα του αφεντικού, αρκεί… μούγκα στη στρούγκα!!

Και ο Νονός μπορούσε να κοιμάται ήσυχος; Όχι, αλλά έτσι νόμιζε. Και επειδή νόμιζε, διέπραξε ΤΟ σφάλμα να παραφράσει το ρηθέν “Σκέφτομαι, άρα υπάρχω” του Ντεκάρτ σε “Υποκλέπτω άρα υπάρχω”. Δέσμιος της αλαζονείας και της οικογενειακής παράδοσης στις υποκλοπές αλλά αποδεσμευμένος από κάθε ίχνος νοημοσύνης, ευφυίας, διανοητικής επάρκειας…

Και ως εκ τούτου η πτώση του υπήρξε εκκωφαντική. Και οι πένητες ευφράνθησαν, οι δε αυλοκόλακες εθρήνησαν…

Κάθε ομοιότητα του Νονού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σ’ αυτό το σενάριο κατασκοπείας είναι συμπτωματική. Σενάριο παρανοϊκό κατά Οικονόμου. Εκτιμούμε ωστόσο ότι η μεταφορά του στην οθόνη με πρωταγωνίστρια τη Βάνα Μπάρμπα, και τίτλο της ταινίας “Εδώ ο κόσμος καίγεται και το παιδί χτενίζεται”, θα έσπαγε ταμεία!!!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter