Χρήστος Σταϊκούρας: Υπό τη σκιά των Τεμπών στήνει επικοινωνιακό σόου μπροστά στον Άρειο Πάγο (Video)

Χρήστος Σταϊκούρας: Υπό τη σκιά των Τεμπών στήνει επικοινωνιακό σόου μπροστά στον Άρειο Πάγο (Video)

Συνεχίζει την επικοινωνιακή διαχείριση των Τεμπών η κυβέρνηση Μητσοτάκη και με αφορμή και και τις πρόσφατες «αστοχίες» που παρά λίγο δεν θρηνήσαμε θύματα (όταν λανθασμένα συρμός του προαστιακού μπήκε στη γραμμή του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας) προσπαθεί να διαχειριστεί τις δικές της ευθύνες και να αποδώσει όλα όσα συμβαίνουν στα μέσα σταθερής τροχιάς σε προσωπικές και ατομικές ευθύνες.

Διαβάστε επίσης: Στον κόσμο του ο Πρετεντέρης: «Δεν συνέβη κάτι», είπε για το τρένο που μπήκε στις γραμμές του Μετρό! (Video)

Χωρίς ποτέ να βλέπει τις δικές της ευθύνες για την κατάσταση των μέσων μεταφοράς σταθερής τροχιάς, όσον αφορά την υλική υποδομή, την υποστήριξη, τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό, προσπαθεί να μετακυλήσει ευθύνες και να τα ρίξει όλα σε «ατομική ευθύνη».

Μια συνολική πρακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκης εδώ και πέντε χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

Έτσι ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη μετατρέποντας την επίσκεψή του σε μια προσπάθεια χειραγώγησης της Κοινής Γνώμης.

Επισήμως την επισκέφθηκε για να παραδώσει στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και να ενημερώσει για μία συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί μετά τα νέα περιστατικά που σημειώθηκαν στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Αν και σοβαρά περιστατικά έρχονται στο φως χάρη στις καταγγελίες των εργαζομένων στα τρένα, με τελευταίο εκείνο που συρμός του προαστιακού μπήκε από λάθος εντολή στη γραμμή του μετρό, ο Χρήστος Σταϊκούρας άφησε συγκαλυμμένες αιχμές σε βάρος τους κάνοντας λόγο για «παίγνια που δεν γίνονται αποδεκτά».

Κατά την αποχώρησή του από τον Άρειο Πάγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε: «Ήρθα σήμερα προκειμένου να ενημερωθώ και να ενημερώσω. Να ενημερωθώ για την πορεία δύο μηνυτήριων αναφορών που είχα υποβάλει τον Απρίλιο του 2024 και να ενημερώσω για μία τρίτη μηνυτήρια αναφορά, συμπληρωματική, την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με ανησυχητικά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Περιστατικά τα οποία βλάπτουν τον σιδηρόδρομο και τη χώρα μας. Περιστατικά τα οποία εγείρουν ερωτήματα τα οποία με τη σειρά τους απαιτούν απαντήσεις, αρμοδίως».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε κάθε κατεύθυνση εργαζόμαστε μεθοδικά και επίμονα, προκειμένου να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αυτήν την προσπάθεια παίγνια με οποιαδήποτε στόχευση δεν γίνονται αποδεκτά. Οφείλουμε όλοι μας να μην είμαστε υπεράνω αξιολόγησης, ελέγχου και εφαρμογής του νόμου», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Ωστόσο, μια πιο σαφή ερμηνεία της επίσκεψης του κ. Σταϊκούρα έδωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Σταϊκούρα στον Άρειο Πάγο, αφού επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει».

 

 

«Νομίζω ότι αυτό το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι όταν απευθύνεται στην ποινική δικαιοσύνη ο κ. Σταϊκούρας δείχνει ότι πρέπει να διερευνηθούν και οι ατομικές ευθύνες που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Διότι, ξέρετε, ο σιδηρόδρομος δεν είναι ένα κλειστό δίκτυο. Είναι ένα δίκτυο το οποίο είναι διαρκώς εκτεθειμένο. Το ανθρώπινο λάθος είναι ένας παράγοντας ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για τη λειτουργία του σιδηρόδρομου»  ανέφερε.

 

«Βεβαίως, για να φτάσουμε σε ένα επεισόδιο, όπως αυτό το τρομακτικό δυστύχημα των Τεμπών ή ακόμη και σε ένα επεισόδιο όπως αυτά τα οποία αποφεύχθηκαν τον τελευταίο καιρό, χρειάζεται να μεσολαβήσουν περισσότερα από ένα ανθρώπινα λάθη. Στην περίπτωση των Τεμπών ξέρω ότι μιλάμε για οκτώ τουλάχιστον λάθη. Και αυτό σημαίνει ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία να αντιληφθούν οι πάντες ότι η ευθύνη η ατομική είναι πάρα πολύ σημαντική. Πρέπει λοιπόν, να ακολουθούν όλοι τον κανονισμό του σιδηροδρόμου αυστηρά. Αυτές είναι οι διαδικασίες» ανέφερε συγκεκριμένα.

Δείχνοντας και οι δύο προς την ατομική ευθύνη ξέχασαν εσκεμμένα τις παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας όσον αφορά την κατάσταση των σιδηροδρόμων, των μέσων σταθερής τροχιάς τόσο σε υποδομές, όσο και σε οργάνωση, προσωπικό και βεβαίως εκσυγχρονισμό.

Διαβάστε επίσης:

Φετουλάχ Γκιουλέν: Ποιος ήταν ο εχθρός του Ερντογάν – Ήθελε ένα «ανεκτικό Ισλάμ», σκληρή δουλειά και εκπαίδευση

Βίος και πολυτέλεια του σερ Πιτσιλή

Οι πρωταγωνιστές της απάτης-καρουζέλ και οι στενοί δεσμοί με την κυβέρνηση

Χανιά: Συναγερμός για κρούσμα νορβηγικής ψώρας σε σχολείο – Mεταδίδεται εύκολα, έχει έντονα συμπτώματα (Video)

Μεγαλώνει το χάσμα στη ΝΔ – «Να μη θεωρηθεί δεδομένη η ψήφος μου ούτε για ΠτΔ», λέει ο Βλάχος

Κλείνει ξανά το ΟΑΚΑ – Εργασίες το καλοκαίρι για τις στέγες Καλατράβα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter