ΥΠΕΣ: Στόχος η μετάδοση της εκτίμησης ψήφου στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής

ΥΠΕΣ: Στόχος η μετάδοση της εκτίμησης ψήφου στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται όλος ο κρατικός μηχανισμός και το υπουργείο Εσωτερικών για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών αλλά και για την ταχεία και ασφαλή μετάδοση αποτελεσμάτων.

Γύρω στις 8.30 η ώρα το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, θα υπάρχει εκτίμηση ψήφου. Τη δυνατότητα αυτή τη δίνει η τεχνολογική εξέλιξη στον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 μέσω Συστήματος Ασφαλούς μετάδοσης SRT. Σε αυτές τις εκλογές όλα τα τμήματα της Επικράτειας θα μεταδώσουν τα αποτελέσματα με αυτό το σύστημα.

Έτσι, η εταιρεία πληροφορικής SingularLogic θα είναι έτοιμη, από τις 9 το βράδυ το βράδυ, για να δώσει την πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος.

Υπολογίζεται ότι στις 9.00 – 9.30 το βράδυ το υπουργείο Εσωτερικών θα έχει καλή εικόνα στο σύνολο της χώρας, με στοιχεία αντιπροσωπευτικά από περιοχές σε όλη την Επικράτεια και επομένως η πρώτη εκτίμηση θα αφορά στο 80% των αποτελεσμάτων.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι η πρώτη εικόνα για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία θα γίνει στις 10-10.30 το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τους ειδικούς πληροφορικής, τα στοιχεία για την αποχή – συμμετοχή θα δίνονται ανά τρίωρο και έτσι (1.00 -1.30 το μεσημέρι και 4.00-4.30 το απόγευμα).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter