Υπερτροφές με τη… σφραγίδα της ελληνικής φύσης

Υπερτροφές με τη… σφραγίδα της ελληνικής φύσης

Το χαρουπάλευρο διαθέτει δεκαπλάσια ωφέλιμα σάκχαρα απ΄ όσα διαθέτει η φέτα. Η μαραθόριζα, που στην Ελλάδα δεν την προτιμάμε, περιέχει περισσότερο κάλιο απ;o το μπρόκολο που θεωρείται υπερτροφή, ενώ το μαρούλι μπροστά στο μελισσόχορτο “ωχριά” σε περιεκτικότητα ασβεστίου και καλίου.

Σάκχαρα για ενέργεια, κάλιο και ασβέστιο για αποκατάσταση και υγεία των οστών. Τρία συστατικά που όσοι αθλούνται επιβάλλεται να συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους, βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στα παραπάνω τρόφιμα, που συναντάμε συχνά στη μεσογειακή διατροφή.

Ο φυτικός πλουραλισμός της Ελλάδας που διαθέτει 5 είδη ρίγανης κι άλλα 10 που μυρίζουν και χρησιμοποιούνται όπως η ρίγανη, 10 είδη και υποείδη μέντας, πάνω από 30 είδη- υποείδη θυμαριού, 4 φασκόμηλου και τουλάχιστον 10 διαφορετικά είδη ελληνικού τσαγιού, 5 εκ των οποίων ενδημικά και 4 εξ αυτών να απειλούνται με εξαφάνιση λόγω υπερ-συλλογής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο runnfun.gr

Documento Newsletter