Ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος, με ανάρτησή του στο Instagram διαφοροποιείται από την «επίσημη» θέση και την καταστροφολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του.
Στην ανάρτησή του μάλιστα σημειώνει πως «η χώρα εισέρχεται πλέον σε μια περίοδο “Νέας κανονικότητας” μετά την επίπονη 8ετία των 3 Μνημονίων».
Αναφερόμενος στη Νέας Δημοκρατία μιλά για «ακραίες φωνές που έβαζαν και βάζουν το εφήμερο κομματικό όφελος πάνω από αυτό της Πατρίδας».
Όλη η ανάρτησή του:
Τι γράφει στο Instagram με κοινοποίηση στο Twitter:
«Η xώρα μας εισέρχεται πλέον σε μια περίοδο “νέας κανονικότητας” μετά από την επίπονη 8ετια των 3 Μνημονίων» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instragram ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος.
Στην ανάρτησή του, που τιτλοφορείται «Ελλάδα 2021: Ιστορική στιγμή-Ιστορική αναδρομή», ο κ. Καραχάλιος αφού χαιρετίζει «την εθνική προσπάθεια διάρκειας (και όχι μόνο της τελευταίας 3ετιας), αποτέλεσμα κυρίως αιματηρών θυσιών των Ελλήνων πολιτών», τονίζει πως «οφείλουμε στους γονείς και τα παιδιά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα να φανεί πως το ελληνικό success story έχει και βάθος και διάρκεια και ουσία» και προσθέτει:
«Και βεβαία να θυμηθούμε ποιοι και πώς “βάλαμε πλάτη” – με προσωπικό και πολιτικό κόστος – (στο βαθμό που μας αναλογούσε). Το Σεπτέμβριο του ΄15 η παράταξη των μεγάλων εθνικών επίλογων, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, (και παρά τις και τότε αντιρρήσεις ενός μικρού ποσοστού ακραίων φωνών που έβαζαν και βάζουν το εφήμερο κομματικό όφελος πάνω από αυτό της πατρίδας), βοήθησε καθοριστικά να μην βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.
Συνέτεινε σε μια -δυστυχώς σπάνια- στιγμή εθνικής ομοψυχίας.
Γιατί τότε -όπως και τώρα-, διαχρονικά υπηρετούμε τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Για εμάς προέχει η πατρίδα και η ευημερία όλων των πολιτών και ειδικά των μη ευνοημένων.
Ας αναρωτηθούμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία: ποια στρατηγική ήταν σωστή; Ποια ήταν εθνικά, κοινωνικά, παραταξιακά και (μακροπρόθεσμα μόνο κομματικά) επωφελής;
Η Στρατηγική των 3Σ, της Εθνικής Συναίνεσης, Συνεννόησης και Σύνθεσης, ή η κοντόφθαλμη λαϊκιστική επιλογή της σύγκρουσης, της πόλωσης και των ακροτήτων;
Εμείς ζητήσαμε :
1.Εθνική ομάδα διακυβέρνησης (και θα το κάναμε πράξη ακόμη και αν κερδίζαμε ακόμη και αυτοδύναμοι τις πρόωρες εκλογές)
2.Εθνική ομάδας διαπραγμάτευσης (και τώρα θα είμαστε συμμέτοχοι στα αφελή της υπευθυνότητας)
3.Εθνική ομάδα ανασυγκρότησης (για ένα συνεκτικό και αποτελεσματικό πρόγραμμα ανάπτυξης, που κατατέθηκε μόλις πριν λίγες εβδομάδες)
Βασιστήκαμε σε εθνικές αρχές και διαχρονικές αξίες, αλλά και στη γνώση ότι το Πρόγραμμα θα έβγαινε, αφού οι Θεσμοί θα ήθελαν να διασφαλίσουν την “επένδυση εμπιστοσύνης ύψους +250 δισ. ευρώ”.
Κάποιοι από τότε δεν είχαν ούτε την υπομονή ούτε τη διορατικότητα να διαβάσουν το αύριο.
Τότε επιλέξαμε πείθω (ποιος θα ξεχάσει τη 10ωρη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ.;) με κόστος (αν λαϊκίζαμε οπορτουνιστικά μπορεί κ να κερδίζαμε τις εκλογές). Τώρα τι;»