Υπέρ της μομφής η συντριπτική πλειοψηφία των 87 – «Αν διαγραφεί ο Σπίρτζης, μετά θα είμαστε όλοι υποψήφιοι για διαγραφή»

Υπέρ της μομφής η συντριπτική πλειοψηφία των 87 – «Αν διαγραφεί ο Σπίρτζης, μετά θα είμαστε όλοι υποψήφιοι για διαγραφή»

Έντονο είναι το παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της καθοριστικής -όπως όλα δείχνουν- Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου, όπου θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χθες συνεδρίαζαν για πάνω από 5 ώρες τα στελέχη των «87». Ακούστηκαν πολλές προτάσεις και εκφράστηκαν διάφορες γνώμες. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του documentonews.gr, η πλειονότητα όσων μίλησαν (περίπου 9 στους 10) τάχθηκε υπέρ της κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Οριστική απόφαση δεν πάρθηκε, κάτι που αναμένεται να γίνει την Παρασκευή το βράδυ.

Ξέχωρα από το ενδεχόμενο πρότασης μομφής, είναι δεδομένο πως θα κατατεθεί το Σάββατο ένα κείμενο πολιτικής κριτικής κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και αυτό θα συνταχθεί το βράδυ πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Με δεδομένο ότι φαντάζει δύσκολο (όχι όμως αδύνατο) να συγκεντρωθούν οι 148 υπογραφές που χρειάζονται για να περάσει η μομφή (το Όργανο μετρά 295 μέλη μετά τις αποχωρήσεις του χειμώνα), εκφράστηκε η άποψη στη συνεδρίαση πως θα αποτελέσει νίκη ακόμα και αν συγκεντρωθούν 110 ή 120 υπογραφές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Πρέπει να δείξουμε στην κοινωνία ότι η φωνή της λογικής και του ιδεολογικού κομματιού του κόμματος δυναμώνει» τόνισαν κορυφαία στελέχη των «87».

Κρίσιμη η σημερινή μέρα

Σήμερα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, με ορατό το ενδεχόμενο να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη.

«Διαγραφή για πολιτική κριτική, είτε συμφωνεί κάποιος με αυτή είτε διαφωνεί, είναι αδιανόητη… Αν γίνει αυτό, είναι το τέλος οποιασδήποτε φωνής μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είμαστε όλοι υποψήφιοι προς διαγραφή την επόμενη μέρα» ακούστηκε στη συνεδρίαση.

Αν σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφασίσει να εισηγηθεί τη διαγραφή του πρώην υπουργού, τότε αναμένεται η στάση των «87» να είναι ακόμα πιο δυναμική, ενώ δεν αποκλείεται να επισπευσθούν οι αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης: Η επιτροπή Δεοντολογίας, ο Σπίρτζης και οι «ευσεβείς πόθοι»

Σήμερα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Καταστατικού, στην οποία συμμετέχουν και στελέχη των «87». Εκεί αναμένεται να εκφραστεί η δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ακόμα ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει καταθέσει κανένα κείμενο με προτάσεις προς συζήτηση.

Την Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία (πάντα συνεδριάζει πριν από Κεντρική Επιτροπή), όπου και εκεί θα εκφραστούν πολιτικές διαφωνίες προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εβδομάδα αναμένεται μακρά και ιδιαιτέρως πυκνή πολιτικά…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter