Υπαρχηγός Χεζμπολάχ: «Θα επιλέξουμε νέο ηγέτη με την πρώτη ευκαιρία – Θα νικήσουμε το Ισραήλ όπως το 2006»

Υπαρχηγός Χεζμπολάχ: «Θα επιλέξουμε νέο ηγέτη με την πρώτη ευκαιρία – Θα νικήσουμε το Ισραήλ όπως το 2006»

Ο υπαρχηγός της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Ναΐμ Κάσεμ, δήλωσε τη Δευτέρα 30/9 ότι η οργάνωση θα επιλέξει διάδοχο του ηγέτη της Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό την περασμένη Παρασκευή 27/9 «με την πρώτη ευκαιρία» και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά του Ισραήλ.

Σημειώνεται πως έχει ήδη διαψευσθεί ότι ο Χασίμ Σαφιεντίν, ξάδερφος του Νασράλα, έχει ήδη επιλεγεί ως ο επόμενος αρχηγός της Χεζμπολάχ.

Ο Κάσεμ είπε ότι η οργάνωση συνεχίζει τις επιχειρήσεις της, εργάζεται σύμφωνα με σχέδια που έχουν ήδη καταρτιστεί, και χαρακτήρισε τις μέχρι τώρα επιθέσεις της «το ελάχιστο», προσθέτοντας πως η μάχη μπορεί να είναι μακρά.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ τόνισε ακόμη πως ο Νασράλα σκοτώθηκε μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στο πλήγμα της Παρασκευής και όχι συνοδεία 20 και πλέον συντρόφων του, όπως υποστήριξε το Ισραήλ.

 

Παράλληλα, είπε πως η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να αποκρούσει χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της εναντίον του Ισραήλ «σε υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα».

«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι αν οι Ισραηλινοί αποφασίσουν χερσαία εισβολή. Οι δυνάμεις της αντίστασης είναι προετοιμασμένες και σε επιφυλακή. Ο ισραηλινός εχθρός δεν θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έχουμε υποστεί πολλά πλήγματα από τις εκρήξεις στις συσκευές επικοινωνίας μέχρι το μαρτύριο του ηγέτη (σ.σ. του Χασάν Νασράλα). Εάν αυτό είχε συμβεί σε άλλη οργάνωση, θα είχε καταρρεύσει, αλλά εμείς δεν το κάναμε. Συνεχίζουμε παρά τους πόνους και τις θυσίες. Συνεχίζουμε γιατί έχουμε ελπίδα και εμπιστευόμαστε τον Αλλάχ», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις σκοτώνουν και διαπράττουν σφαγές κατά αμάχων» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κάσεμ. «Οι ΗΠΑ είναι συνένοχες με το Ισραήλ, παρέχοντάς του απεριόριστη στρατιωτική υποστήριξη» δήλωσε.

«Θα νικήσουμε, όπως νικήσαμε και στην αντιπαράθεσή μας με το Ισραήλ το 2006,» υποστήριξε ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, κλείνοντας το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Διαβάστε επίσης

Μέση Ανατολή: Η κυβέρνηση Μπάιντεν συντονίζεται με το Ισραήλ για το ενδεχόμενο επίθεσης από το Ιράν

Μπόρις Τζόνσον: Επιστρέφει στο προσκήνιο με τα… απομνημονεύματά του και προκαλεί

Λίβανος: Κύμα προσφύγων μετά την ισραηλινή επίθεση – Πάνω από 100.000 διέφυγαν στη Συρία

Αυστρία: Οι ακροδεξιοί του FPÖ με ρίζες στα SS πρώτοι στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία

Γαλλία: Σε δίκη η Μαρίν Λεπέν για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Η Βρετανία κλείνει και τον τελευταίο σταθμό παραγωγής ενέργειας από άνθρακα

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δίνει μισό δισ. δολάρια στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊβάν προκαλώντας την Κίνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter