Υεμένη: Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ με «θύματα» – Απάντηση στην επίθεση στο Τελ Αβίβ (Video)

Υεμένη: Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ με «θύματα» – Απάντηση στην επίθεση στο Τελ Αβίβ (Video)

Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την παράκτια πόλη Χοντέιντα της Υεμένης, όπως μετέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masirah που συνδέεται με τους Χούτι, αποδίδοντας την επίθεση στο Ισραήλ.

Οι αεροπορικές επιδρομές το Σάββατο έρχονται μια ημέρα αφότου οι αντράτες Χούτι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για μια επίθεση με drone που σκότωσε ένα άτομο στο Τελ Αβίβ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Masirah μετέδωσε ότι η επίθεση είχε στόχο εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου και ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Χοντέιντα, προκαλώντας πυρκαγιά στην περιοχή. Οι ειδήσεις επικαλούνται τους υγειονομικούς αξιωματούχους ότι οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως αποτέλεσμα θύματα, χωρίς να διευκρινιστεί ο αριθμός, ενώ άλλες πηγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 19 νεκρούς.

Οι Χούτι που είναι σύμμαχοι του Ιράν, και οι οποίοι παρουσιάζονται ως οι επίσημες ένοπλες δυνάμεις της χώρας, έχουν βάλει στο στόχαστρο το ναυτικό πέρασμα στην Ερυθρά Θάλασσα σε μια επιχείρηση που ως στόχο να πιέσει το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμό του στη Γάζα.

Η ομάδα έχει επίσης εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αναχαιτιστεί.

Ωστόσο, νωρίς την Παρασκευή, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Χούτι, γεμάτο με εκρηκτικά, διέφυγε της ισραηλινής αεράμυνας και έπληξε ένα κτίριο στο Τελ Αβίβ, κάτι που θεωρήθηκε ως μια σημαντική παραβίαση της ασφάλειας στο Ισραήλ.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δεσμευτεί να απαντήσουν στην επίθεση. Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ «θα διευθετήσει τη διαφορά» με οποιονδήποτε βλάπτει την ασφάλειά του σε ένα μήνυμα προς τους Χούτι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη εδώ και μήνες ως απάντηση στις επιθέσεις των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα. Όμως αυτές οι επιδρομές απο αέρος έχουν αποτύχει να σταματήσουν τις επιθέσεις των ανταρτών Χούτι.

Διαβάστε επίσης

Τρίζουν τα δόντια οι ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis – Την Κυριακή στο Documento

Ακριβά τα νησιά, προσιτά μόνο για τους ξένους – Πολυτέλεια οι διακοπές για τους Ελληνες

Τέμπη – Νίκος Πλακιάς: «Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι ανήκαν στα παιδιά μου»

Ανθρώπινο λάθος πιθανότατα πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο

Στέφανος Κασσελάκης – Κύπρος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να στηρίζει μία δίκαιη λύση για το Κυπριακό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter