Ύδρα: Οι αντιφατικές εκθέσεις της Πυροσβεστικής και τα γενέθλια μιας εκ των κατηγορούμενων από το Καζακστάν

Ύδρα: Οι αντιφατικές εκθέσεις της Πυροσβεστικής και τα γενέθλια μιας εκ των κατηγορούμενων από το Καζακστάν

Σε πλήρη αντίθεση έρχονται οι δύο εκθέσεις της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Ύδρα, οι οποίες συντάχθηκαν με διαφορά λίγων ημερών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη από αυτές, οι Πυροσβέστες ανέφεραν ότι δεν εντόπισαν «υπολείμματα στο χώρο της πυρκαγιάς» από βεγγαλικά ή κροτίδες. Αντίθετα στην αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) στην παραλία κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς, εντοπίστηκαν ίχνη από κροτίδες. Κάτι που ίσως σημαίνει ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από την παραλία και όχι από βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν από το πολυτελές γιοτ.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι μήπως οι ολιγάρχες από το Καζακστάν που είχαν μισθώσει το πολυτελές γιοτ ή κάποιοι από το πλήρωμα αποβιβάστηκαν στην παραλία και πέταξαν κροτίδες ή κάποιου είδους βεγγαλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, μία εκ των 8 ολιγαρχών από το Καζακστάν στους οποίους ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό είχε γενέθλια στις 25 Ιουνίου. Δεν αποκλείεται λοιπόν τα βεγγαλικά και οι κροτίδες να συνδέονται με αυτό το γεγονός, κάτι που θα πρέπει να διερευνηθεί από τις αρχές. Αν και η διαφυγή των 8 κατηγορούμενων στο εξωτερικό χωρίς να δώσουν επίσημες καταθέσεις κάνει τις έρευνες ακόμη πιο δύσκολες.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το documentonews.gr,οι Πυροσβέστες που πραγματοποίησαν την πρώτη αυτοψία στο χώρο της πυρκαγιάς δεν εντόπισαν ούτε ηλεκτροφόρα καλώδια του ΑΔΜΗΕ που θα μπορούσαν να χουν προκαλέσει ανάφλεξη λόγω βλάβης, αλλά ούτε και υπολείμματα από βεγγαλικά ή κάποια κροτίδα. Ωστόσο, ως αιτία της πυρκαγιάς ανέφερε τη ρίψη κροτίδας ή βεγγαλικού ή άλλου αντικειμένου από το πολυτελές γιοτ που «προκάλεσε λάμψη ή κρότο». Δίχως να έχουν εντοπίσει , υπολείμματα στο χώρο της πυρκαγιάς, όπως επισημαίνεται.

Δείτε επίσης: Φιάσκο στην Ύδρα: Η ανακρίτρια ζητά συμπληρωματική αυτοψία της Πυροσβεστικής – Η έκθεση κρίθηκε ως ελλιπής

Έκθεση Γκουρμπάτση: Γεμάτη λάθη η έκθεση

Την έκθεση αυτοψίας αποδομεί πλήρως σε έκθεση που συνέταξε ως τεχνικός σύμβουλος, ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος ε.α. Ανδριανός Γκουρμπάτσης, η οποία παραδόθηκε στις ανακριτικές αρχές του Πειραιά. Στην έκθεση Γκουρμπάτση γίνεται λόγος για λάθη και παραλείψεις στην πρώτη έκθεση αυτοψίας της Πυροσβεστικής που διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη.

Δείτε επίσης: Πόρισμα «φωτιά» για το φιάσκο στην Ύδρα: Ανακριβής και γεμάτη λάθη η έκθεση αυτοψίας της Πυροσβεστικής

Υπενθυμίζεται πως η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε εντολή ΔΑΕΕ να πραγματοποιήσει συμπληρωματική αυτοψία – αυτή που έγινε χθες Πέμπτη – καθώς έκρινε ότι η αρχική έκθεση δεν έδινε επαρκείς απαντήσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Διαβάστε σχετικά:  Ύδρα: Αξιωματικός της Πυροσβεστικής παραδέχεται ότι εξέτασε προφορικά τους Καζάκους ολιγάρχες επειδή… βιάζονταν (Έγγραφο)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter