Ύδρα: Κατάθεση «καίει» τους ολιγάρχες από το Καζακστάν – Πού βρίσκονταν την ώρα που ξέσπασε η φωτιά

Ύδρα: Κατάθεση «καίει» τους ολιγάρχες από το Καζακστάν – Πού βρίσκονταν την ώρα που ξέσπασε η φωτιά

Νέα δεδομένα φέρνει στην υπόθεση της φωτιάς που ξέσπασε στην Ύδρα αλλά και τους ολιγάρχες από το Καζακστάν η κατάθεση του κυβερνήτη παραπλέοντος σκάφους στο λιμεναρχείο του νησιού.

Στην κατάθεση που δόθηκε λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, φαίνεται ότι οι ολιγάρχες που είχαν νοικιάσει την πολυτελή θαλαμηγό «Περσεφόνη» (και στη συνέχεια έφυγαν από τη χώρα χωρίς να δώσουν επίσημη κατάθεση), βρίσκονταν στην ακτή και όχι πάνω στο σκάφος, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Διαβάστε σχετικά: Ύδρα: Ποινική δίωξη στους 8 από το Καζακστάν για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό

Φιάσκο στην Ύδρα: Η ανακρίτρια ζητά συμπληρωματική αυτοψία της Πυροσβεστικής – Η έκθεση κρίθηκε ως ελλιπής

Περιγράφοντας τα όσα είδε το βράδυ της Παρασκευής, ο κυβερνήτης του παραπλέοντος σκάφους ανέφερε ότι είδε φουσκωτό σκάφος να πραγματοποιεί τουλάχιστον τρεις φορές τη διαδρομή από την ακτή στην «Περσεφόνη», ενώ φέρεται να είδε το ξεφόρτωμα αποσκευών από το φουσκωτό προς τη θαλαμηγό.

Τα όσα περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας οδηγούν τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο οι ολιγάρχες να βρίσκονταν στην ακτή και να έγινε από εκεί η χρήση των βεγγαλικών που προκάλεσαν τη φωτιά και όχι πάνω στο σκάφος.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης τόνισε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι δεν είδε εκτόξευση βεγγαλικών από τη θαλαμηγό προς την ακτή, αλλά το ότι άκουσε κρότους που έμοιαζαν με πυροτεχνήματα.

Διαβάστε σχετικά: Πόρισμα «φωτιά» για το φιάσκο στην Ύδρα: Ανακριβής και γεμάτη λάθη η έκθεση αυτοψίας της Πυροσβεστικής

Ύδρα: Αξιωματικός της Πυροσβεστικής παραδέχεται ότι εξέτασε προφορικά τους Καζάκους ολιγάρχες επειδή… βιάζονταν (Έγγραφο)

Αναλυτικά η κατάθεση:

«Περί 22.30 καθόμουν στο σκάφος και ξαφνικά άκουσα θορύβους σαν κρότους από πυροτεχνήματα. Αμέσως γύρισα προς το λόφο προς το σημείο από όπου ακούστηκαν οι κρότοι και είδα στον ουρανό σαν αντανακλάσεις φωτός, σαν λάμψεις από πυροτεχνήματα χωρίς χρώμα. Συνολικά οι κρότοι που άκουσα ήταν περίπου 15 με 20 συνεχόμενοι ταυτόχρονα με τις εκλάμψεις αυτές. Μετά από δύο με τρία λεπτά είδα να βγαίνει αραιός ελαφρύς καπνός από το ίδιο σημείο και μετά από λίγο έντονο πορτοκαλί χρώμα σαν να έχει πιάσει φωτιά στο σημείο. Αμέσως φώναξα τον ναύτη του σκάφους , επιβιβαστήκαμε στο ταχύπλοο σκάφος που μας συνοδεύει στο ταξίδι και κατευθυνθήκαμε στον διπλανό όρμο πιο δυτικά από εμάς και ειδικότερα κάτω από την περιοχή Νικλιώτη προς το σημείο που είδαμε τις λάμψεις και τον καπνό για να δούμε τι συμβαίνει.

Εκεί όταν καταπλεύσαμε στον όρμο ήταν αγκυροβολημένη μόνο μία θαλαμηγός, λευκού χρώματος, με στοιχεία Persefoni1 με την πλώρη προς την ακτή και σε απόσταση 350 μέτρων περίπου από την ακτή. Το όνομα της θαλαμηγού το διαπίστωσα από την εφαρμογή Marine Traffic από το κινητό μου. Επίσης εκείνη τη χρονική στιγμή ένα φουσκωτό σκάφος βρισκόταν στο σημείο και κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα από την ακτή προς τη θαλαμηγό. Πλησιάσαμε να δούμε τι συμβαίνει και μήπως χρειαζόταν κάποια βοήθεια στην ακτή. Εκείνη τη στιγμή στο σημείο υπήρχε καπνός και η φωτιά είχε αναπτυχθεί σαν δαχτυλίδι περιμετρικά σε ακτίνα 100-150 μέτρων περίπου στην πλαγιά πάνω από τη θάλασσα.

Κινηθήκαμε μέσα στον όρμο και προσπαθούσαμε να δούμε μήπως υπάρχει κάποιο άλλος σκάφος πιο μικρό ή κάποιος στην ακτή που να χρειάζεται βοήθεια αφενός δεν υπήρχε κάποιο άλλο μικρός αλλά και λόγω του καπνού και του σκότους δε μπορούσαμε να διακρίνουμε αν κάποιος ζητούσε βοήθεια.

Τότε κινηθήκαμε προς τη θαλαμηγό Persefoni 1 που βρισκόταν στο σημείο στην οποία υπήρχαν κάποια άτομα στον εξωτερικό χώρο της. Πλησιάσαμε σε απόσταση ασφαλείας περίπου 10 μέτρων περίπου αλλά δεν μας απάντησαν ούτε στα νεύματα που τους κάναμε ενώ κουνούσαμε τα χέρια μας, τους φωνάζαμε αν χρειάζονται βοήθεια, αν είναι καλά.

Το μικρό φουσκωτό που είχε πάει στη θαλαμηγό Persefoni1 πριν – προερχόμενο από την ακτή – κατευθύνθηκε ξανά προς την παραλία αλλά ο καπνός σιγά σιγά είχε πυκνώσει δεν έβλεπα πόσα άτομα επέβαιναν σε αυτό, ήταν και σκοτεινά στο σημείο. Η ατμόσφαιρα γρήγορα άρχισε να γίνεται αποπνικτική και η φωτιά στην πλαγιά είχε φουντώσει αρκετά όλη αυτή την ώρα που εμείς με το φουσκωτό μας κινούμασταν στον όρμο και ελέγχαμε αν υπάρχει άλλο σκάφος ή άνθρωποι στην ακτή που μπορεί να χρειάζονται βοήθεια. Απομακρυνθήκαμε λίγο από το σημείο και βγήκαμε λίγο πιο ανοιχτά στη θάλασσα για να προστατευτούμε αλλά και για να έχει σήμα το κινητό μας και να επικοινωνήσουμε με τη δική μας θαλαμηγό που μας καλούσαν και ανησυχούσαν.

(…) Όταν επιστρέψαμε στο σημείο της φωτιάς στον όρμο όπου βρισκόταν η θαλαμηγός Persefoni 1 είδα στην πρύμνη της εν λόγω θαλαμηγού έναν πυροσβεστήρα και μία κηλίδα από υλικό λευκού χρώματος στην επιφάνεια της θάλασσας στο σημείο εκεί.

Το μικρό φουσκωτό που είχα δει πριν να πηγαινοέρχεται στην παραλία και τη θαλαμηγό τώρα είχε δέσει πάνω στη θαλαμηγό στην πρύμνη και κάποιοι ξεφόρτωναν αποσκευές σαν τσάντες θαλάσσης στη θαλαμηγό.

(…) Θέλω να προσθέσω ότι ουδέποτε είδα βεγγαλικά ή πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται από κάποιο σκάφος προς την ακτή. Όπως προείπα εγώ αρχικά άκουσα συνεχόμενους 15-20 ήχους σαν κρότους πυροτεχνημάτων συνοδευόμενους από λάμψεις σαν πυροτεχνήματα προερχόμενους από την πλαγιά πίσω από το λόφο και μετά από λίγο είδα να βγαίνει καπνός και κίτρινο πορτοκαλί χρώμα σαν φωτιά. Στον διπλανό όρμο υπήρχε αγκυροβολημένη μόνο η θαλαμηγός Persefoni 1 και το μικρό φουσκωτό που κινούνταν στην περιοχή και πηγαινοερχόταν στην ακτή και τη θαλαμηγό Persefoni1 τουλάχιστον τρεις φορές, όσες εγώ μπόρεσα να δω. Η θαλαμηγός Persefoni 1 βρισκόταν στο σημείο της φωτιάς όταν αυτή ήταν στην αρχή και μετά που απλώθηκε στην πλαγιά».

Διαβάστε επίσης:

Politico: Ψυχρολουσία στους Δημοκρατικούς με τον Μπάιντεν στο ντιμπέιτ – «Πρέπει να αποσυρθεί»

Πετάνε το μπαλάκι για τις τρύπες στο ΕΣΥ – Μητσοτάκης και Αδωνης επέμεναν ότι έκαναν τις προσλήψεις που χρειάζονταν, ωστόσο τα κενά παραμένουν

«Πράσινο φως» στις Βρυξέλλες: Ποια είναι η τριάδα στην κορυφή της ΕΕ – «Καρφιά» από τη Μελόνι

Της υπογραφής το κάγκελο

Αβοήθητοι στη λεωφόρο της αδιαφορίας

Ενας μισθός μόνο για τα ναύλα – Είδος πολυτελείας οι διακοπές

Ιστορικό draft στο NBA: Ο πατέρας ΛεΜπρόν και ο γιος Μπρόνι Τζέιμς θα παίξουν μαζί στην ίδια ομάδα (Videos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter