Ύδρα: Καρατόμησαν τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που εξέτασαν μόνο προφορικά τους Καζάκους ολιγάρχες

Ύδρα: Καρατόμησαν τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που εξέτασαν μόνο προφορικά τους Καζάκους ολιγάρχες

Στην απομάκρυνση των αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) που είχαν εμπλακεί στο φιάσκο με τους ολιγάρχες από το Καζακστάν προχώρησε η ηγεσία της Πυροσβεστικής. Πρόκειται για τους αξιωματικούς οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς στο πευκοδάσος της Ύδρας και μετέβησαν στο πολυτελές γιοτ που επέβαιναν οι ολιγάρχες από το Καζακστάν. Ωστόσο, αντί να τους πάρουν επίσημη κατάθεση τους εξέτασαν μόνο προφορικά για λόγους επείγοντος», όπως είχε καταθέσει ένας εκ των δύο αξιωματικών επειδή οι οι Καζάκοι επιβάτες επρόκειτο να φύγουν αεροπορικώς για το Καζακστάν. Παρά το γεγονός ότι ήταν επίσημοι μάρτυρες (στη συνέχεια και κατηγορούμενοι) σε σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η απομάκρυνση των δύο αξιωματικών έγινε λίγο μετά τη διαβίβαση στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής του πορίσματος της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των εμπλεκόμενων αξιωματικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες «πηγές» ο ένας από αυτούς μετακινήθηκε στην Πυροσβεστική Ακαδημία και ο δεύτερος στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής.

Μεταξύ των όσων επέβαιναν στο πολυτελές γιοτ ήταν και ο Daniyar Abulgazin ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες του Καζακστάν γνωστός για τις σχέσεις του με τον Τιμούρ Κουλιμπάγιεφ. Πρόκειται για έναν από τους γαμπρούς του πρώην πρωθυπουργού του Καζακστάν, από το 1984 μέχρι και το 2022, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες του Καζακστάν. Μαζί με τη σύζυγό του ο Κουλιμπάγιεφ διαθέτει σύμφωνα με το Forbes περιουσία άνω των 3 δισ. δολαρίων καθώς και τη μεγαλύτερη τράπεζα του Καζακστάν, την Halyk Bank.

Ο Daniyar Abulgazin λοιπόν που επέβαινε στο πολυτελές γιοτ μαζί με άλλους ομοεθνείς του, ξεκίνησε την καριέρα του ως φοιτητής της Ανώτατης Σχολής Felix Derzhinsky της KGB της ΕΣΣΔ στη Μόσχα αποφοιτώντας το 1991. Ο Κουλιμπάγιεφ ήταν αυτός που τοποθέτησε σε κρατική πετρελαϊκή εταιρεία τον Daniyar Abulgazin στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η προσωπική περιουσία του Abulgazin ξεπερνά σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ τα 400 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Φιάσκο στην Ύδρα: Άφησαν τους ολιγάρχες από το Καζακστάν να φύγουν με… προφορική εξέταση ενώ ήταν μάρτυρες

Υπενθυμίζεται ότι αφότου οι ολιγάρχες έφυγαν από τη χώρα μας η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό σε βάρος τους, για τη φωτιά στην Υδρα.

Για την υπόθεση διώκονται επίσης ποινικά τα μέλη του πληρώματος ενώ κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους πλοίαρχος και υποπλοίαρχος.

Διαβάστε επίσης: Ύδρα: Ποινική δίωξη στους 8 από το Καζακστάν για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter