Υδρα: Δίωξη για κακούργημα στα 13 μέλη του πληρώματος για τα πυροτεχνήματα που έκαψαν το δάσος

Υδρα: Δίωξη για κακούργημα στα 13 μέλη του πληρώματος για τα πυροτεχνήματα που έκαψαν το δάσος

Σύμφωνα με πληροφορίες του δικαστικού blog dikografies, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, γιά εμπρησμό δασικής έκτασης, με ενδεχόμενο δόλο, αναμένεται να ασκηθείαπό την Εισαγγελία Πειραιά, εναντίον του καπετάνιου και 12 μελών του πληρώματος του σκάφους, από το οποίο εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα, που προκάλεσαν πυρκαγιά στο δάσος της Υδρας.

Οι 13 ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη.

Μάλιστα η ποινική δίωξη θα είναι με την επιβαρυντική περίσταση ότι, την ημέρα που έγινε το περιστατικό, ήταν εν ισχύ οδηγία τηα Πυροσβεστικής γιά κατάσταση επικινδυνότητας τέτοια, που δεν επέτρεπε να ανάψει οποιοαδήποτε είδους φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασύλληπτοι παρέμειναν οι 17 υπήκοιοι Καζακστάν, που είχαν ναυλώσει το σκάφος, καθώς πρόλαβαν και ταξίδεψαν αεροπορικά γιά τη χώρα τους, ενώ δεν υπάρχει δικαστική συνδρομή της χώρας μας με τη δική τους, ώστε να ζητηθεί η έκδοσή τους.

Τα 13 μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης μέχρι 20 χρόνια.

Σημειώνεται ότι η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής όταν άτομα που επέβαιναν στο σκάφος έριξαν πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή για την κατάσβεση της οποίας χρειάστηκαν ώρες προσπαθειών από την πυροσβεστική.

Όταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά, αλλά όταν συνειδητοποίησαν ότι αυτό δεν ήταν εφικτό επιβιβάστηκαν στο σκάφος και αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική, ενώ στη συνέχεια αναχώρησαν προς την Αττική.

Ωστόσο καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου άκουσε τον θόρυβο και είδε μια λάμψη, όπως κατέθεσε στους λιμενικούς του Λιμεναρχείου Ύδρας με την έρευνα να δείχνει ότι το μοναδικό σκάφος που ήταν στην περιοχή που υπέδειξε ο καπετάνιος ήταν το «Περσεφόνη»

300 στρέμματα έκαψαν τα πυροτεχνήματα από το σκάφος

Τριακόσια στρέμματα δάσους έκαψαν σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, οι ανευθύνοι που προκάλεσαν τη φωτιά.

Όπως σημείωσε ο Κικίλιας μιλώντας στο ΟΡΕΝ το πρωί της Κυριακής «σύμφωνα με καταθέσεις κάποιοι ιδιώτες με πυροτεχνήματα-βεγγαλικά κατάφεραεν να κάψουν 300 στρέμματα. Χρειαστήκαμε 6 εναέρια μέσα και δύο ομάδες δασοκομάντος για να την αντιμετωπίσουμε, δυνάμεις που έλειψαν από άλλα μέτωπα».

Στη Βουλιαγμένη το «Περσεφόνη»

Το τουριστικό σκάφος κατέπλευσε το μεσημέρι του Σαββάτου στη μαρίνα της Βουλιαγμένης και αμέσως μετά τον κατάπλου επιλήφθηκε το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Ακολούθησε έρευνα για το αν υπήρχε άδεια για τα πυροτεχνήματα, από ποιον αγοράστηκαν και πότε, αν υπήρχε άδεια για τη ρίψη τους (κάτι που αποκλείεται δεδομένων των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα), κ.α.

Με βάση τις καταθέσεις που δόθηκαν, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των 13 συλληφθέντων και με ποιες κατηγορίες. Σημειώνεται ότι οι ανακριτικοί υπάλληλοι είναι από την Πυροσβεστική και όχι από το Λιμενικό.

Διαβάστε επίσης

Αντικρουόμενες πληροφορίες για τη φωτιά στην Ύδρα: Το λιμενικό δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της πυροσβεστικής

Νύχτα κόλασης: Καίγονται σπίτια στην Ηλεία – Τεράστιο το μέτωπο στην Πηνεία – Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά – Τραυματίας πυροσβέστης

Ξημερώνει νέα εποχή λιτότητας – Tα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία

Σε επιφυλακή για πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκίνησαν οι οι πρώτες διεργασίες του προοδευτικού κόσμου

Τα βαφτίσια, ο Δημητριάδης και ο Μυλωνάκης

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει τις επόμενες ημέρες αίτημα αποφυλάκισης (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter