Ύδρα: Αξιωματικός της Πυροσβεστικής παραδέχεται ότι εξέτασε προφορικά τους Καζάκους ολιγάρχες επειδή… βιάζονταν (Έγγραφο)

Ύδρα: Αξιωματικός της Πυροσβεστικής παραδέχεται ότι εξέτασε προφορικά τους Καζάκους ολιγάρχες επειδή… βιάζονταν (Έγγραφο)

Χωρίς να δώσουν επίσημη κατάθεση στις ελληνικές αρχές αποχώρησαν από την χώρα μας οι ολιγάρχες από το Καζακστάν που επέβαιναν στην πολυτελή θαλαμηγό στην Ύδρα. Αυτό κατέθεσε ενόρκως αξιωματικός της Πυροσβεστικής ο οποίος μετέβη στο πολυτελές γιοτ μαζί με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) στο πλαίσιο διερεύνησης της πυρκαγιάς στο πευκοδάσος της Ύδρας. Μάλιστα ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ο οποίος συνοδευόταν από ανώτερό του αξιωματικό, κατέθεσε πως η εξέταση έγινε προφορικά για λόγους «επείγοντος», καθώς οι Καζάκοι επιβάτες επρόκειτο να φύγουν αεροπορικώς για το Καζακστάν. Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι για τις ελληνικές αρχές προείχε το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι επιβάτες είχαν προγραμματισμένη πτήση για τη χώρα τους, ενώ ήταν μάρτυρες σε σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς.

Ειδικότερα στην ένορκη κατάθεσή, την οποία δημοσιεύει το documentonews.gr, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής υπογραμμίζει πως μετέβη στη πολυτελές γιοτ «Περσεφόνη» μαζί με τον Διευθυντή της ΔΑΕΕ, στο πλαίσιο των ερευνών για τα αίτια της πυρκαγιάς . Ήδη από τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς κυκλοφορούσε έντονα η φήμη πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από πυροτεχνήματα τα οποία είχαν ρίξει από την πολυτελή θαλαμηγό.

Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής επιβεβαιώνει ότι στο πολυτελές γιοτ επέβαιναν 10 πρόσωπα αλλοδαπής καταγωγής, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονταν στη λίστα επιβίβασης. Πρόκειται για τους ολιγάρχες από το Καζακστάν που είχαν νοικιάσει την πολυτελή θαλαμηγό.

Δείτε επίσης: Ύδρα: Η «πύρινη» ελίτ του Καζακστάν που έφυγε ανενόχλητη από την Ελλάδα – Πετρέλαια, τράπεζες, φιλανθρωπίες και KGB

Ωστόσο, όπως αναφέρει, τα συγκεκριμένα πρόσωπα εξετάστηκαν προφορικά για λόγους «επείγοντος», καθώς επρόκειτο να φύγουν αεροπορικώς για το Καζακστάν.

«Λόγω του επείγοντος καθώς τα ανωτέρω άτομα αναχωρούσαν για τη χώρα του Καζακστάν αεροπορικώς, εξετάστηκαν προφορικά. Κατά τις ερωτήσεις μου εάν εκείνοι ή μέλη του πληρώματος χρησιμοποίησαν βεγγαλικά ήταν αρνητικοί. Επιπρόσθετα μου ανέφεραν πως την ώρα κατά την οποία αντιλήφθησαν την πυρκαγιά λόγω της έντονης οσμής του καπνού βρίσκονταν στο εσωτερικό σαλόνι της θαλαμηγού βλέποντας αγώνα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου» υπογραμμίζεται στην κατάθεση του αξιωματικού της Πυροσβεστικής.

Οι επιβαίνοντες υποστήριξαν επίσης ότι «δεν υπήρχε καμία ψυχαγωγική δραστηριότητα που να περιλαμβάνει τη χρήση βεγγαλικών», ενώ όπως επισήμαναν «δεν εξήλθαν από τη θαλαμηγό προς τη στεριά με τη χρήση της βοηθητικής βάρκας».

Διαβάστε την κατάθεσή του αξιωματικού της Πυροσβεστικής:

Συμπληρωματική αυτοψία ζήτησε η ανακρίτρια

Υπενθυμίζεται ότι η ανακρίτρια του Πειραιά, ενώπιον της οποίας καταθέτουν από το πρωί τα μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν και ασκήθηκαν σε βάρος τους διώξεις, έδωσε εντολή στη ΔΑΕΕ να πραγματοποιήσει συμπληρωματική αυτοψία καθώς η έκθεση της Πυροσβεστικής που έχει στα χέρια της (δεν ήταν της ΔΑΕΕ αλλά κλιμακίου του ΠΣ) δεν δίνει επαρκείς απαντήσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Δείτε επίσης: Φιάσκο στην Ύδρα: Η ανακρίτρια ζητά συμπληρωματική αυτοψία της Πυροσβεστικής – Η έκθεση κρίθηκε ως ελλιπής

Όπως μετέδωσε documentonews.gr, οι Πυροσβέστες που πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο της πυρκαγιάς δεν εντόπισαν ούτε ηλεκτροφόρα καλώδια του ΑΔΜΗΕ που θα μπορούσαν να χουν προκαλέσει ανάφλεξη λόγω βλάβης, αλλά ούτε και υπολείμματα από βεγγαλικά ή κάποια κροτίδα. Ωστόσο, ως αιτία της πυρκαγιάς αναφέρουν τη ρίψη κροτίδας ή βεγγαλικού ή άλλου αντικειμένου από το πολυτελές γιοτ που «προκάλεσε λάμψη ή κρότο». Δίχως ωστόσο να έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής υπολείμματα στο χώρο της πυρκαγιάς, όπως επισημαίνεται στην έκθεση αυτοψίας.

Διαβάστε επίσης:

Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού: Νεκρός 35χρονος και ένας ακόμα τραυματίας

Καρφί Κακλαμάνη σε Μητσοτάκη: «Ο Μακρόν επιχειρούσε αμφίπλευρη διεύρυνση και καταποντίστηκε»


Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – Σαλμά στην Κ.Ο. της ΝΔ: «Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους λίγους» – «Δεν θα ανεχτώ υπονοούμενα»


ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: Θα δεχτείτε τον έλεγχο από ορκωτούς λογιστές; Ιδού η Ρόδος…


Επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη σε διαφωνούντες στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας


Χυδαιότητες Πέτσα: Ειρωνεύεται για το κλείσιμο της Αυγής – «Περαστικά σύντροφοι»


ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένουν τα μέλη του Δικτύου παρά τις τρεις αποχωρήσεις – Προσπάθεια συνεννόησης με Ραγκούση, Θεοχαρόπουλο

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter