«Χρυσό» μετάλλιο στο κοντοσούβλι από το Taste Atlas – Πρώτο στην παγκόσμια λίστα των καλύτερων πιάτων με χοιρινό

«Χρυσό» μετάλλιο στο κοντοσούβλι από το Taste Atlas – Πρώτο στην παγκόσμια λίστα των καλύτερων πιάτων με χοιρινό

Παγκόσμια αποθέωση για το κοντοσούβλι μία εβδομάδα πριν την Τσικνοπέμπτη, ημέρα στην οποία θα έχει την τιμητική του.

Το Taste Atlas ανέδειξε το κοντοσούβλι στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των καλύτερων πιάτων με χοιρινό κρέας.

Διαβάστε επίσης: Τσικνοπέμπτη 2025: Πότε πέφτει φέτος

«Το κοντοσούβλι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο αποτελούμενο από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος, μαριναρισμένα με μπαχαρικά, τα οποία τοποθετούνται σε σούβλα και ψήνονται αργά, όπως ο γύρος. Η μαρινάδα αποτελείται συνήθως από σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, λάδι, χυμό λεμονιού ακόμη και κρασί.

Μετά το μαρινάρισμα, το κρέας τοποθετείται σε σούβλα και ψήνεται στη φωτιά, με αποτέλεσμα ένα πιάτο με πλούσια γεύση και τραγανό περίβλημα, ενώ το εσωτερικό παραμένει μαλακό.

Το κοντοσούβλι συνήθως σερβίρεται σε κομμάτια, συνοδευόμενο από ψωμί, τζατζίκι, ή χωριάτικη, ανάμεσα σε άλλους πιθανούς συνδυασμούς.

Δείτε αναλυτικά εδώ τη λίστα του Taste Atlas.

Documento Newsletter