Χρήστος Ζαφείρης: Το υπέροχο γκολ με βολέ κόντρα στη Λιλ – Πώς επέλεξε την Εθνική (Video)

Χρήστος Ζαφείρης: Το υπέροχο γκολ με βολέ κόντρα στη Λιλ – Πώς επέλεξε την Εθνική (Video)

Ο Χρήστος Ζαφείρης είναι ένα από τα πρόσωπα που απασχόλησαν ιδιαίτερα την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά από την ηλικία των 9 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στο Όσλο, αποφάσισε να αγωνίζεται με τη γαλανόλευκη και όχι με το νορβηγικό εθνόσημο, αν και είχε καταγράψει συμμετοχές σε επίπεδο Νέων.

Πριν καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή με τη γαλανόλευκη, ο Ζαφείρης συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Σλάβια Πράγας, σκοράροντας μάλιστα στο χθεσινοβραδινό ματς κόντρα στη Λιλ για τα προκριματικά του Champions League. Παρά τη νίκη με 2-1, οι Τσέχοι δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση καθώς οι Γάλλοι είχαν επικρατήσει στο πρώτο ματς.

Το υπέροχο γκολ του Ζαφείρη

Ποιος είναι ο Χρήστος Ζαφείρης

Αθήνα – Όσλο – Πράγα

Γεννημένος στις 20 Φεβρουαρίου του 2003, ο Ζαφείρης άρχισε να κλωτσά την μπάλα σε ακαδημίες πέριξ των Αθηνών, μεταξύ αυτών και σε μία που ανήκε στο δίκτυο του Παναθηναϊκού. Το 2012 εν μέσω κρίσης η οικογένειά του πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη Νορβηγία, όπου κατοικούσε ήδη ο παππούς του.

Συνέχισε την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, περνώντας από τις ακαδημίες της Λίλεστρομ. Το ταλέντο του δεν άργησε να φανεί, με τη Βαλερένγκα να τον αποκτά σε ηλικία μόλις 14 ετών. Δεν άργησαν και οι πρώτες κλήσεις στα κλιμάκια Νέων της Νορβηγίας, όπου έκανε ντεμπούτο το 2018.

Το όνομά του έφτασε μέχρι την Αγγλία και το 2019 δοκιμάστηκε στην Τσέλσι, τη Λέστερ και τη Γουέστ Χαμ, ενώ βρέθηκε και στην Ελλάδα για να δοκιμαστεί στον Ολυμπιακό.

Επιστρέφοντας στη Νορβηγία, έκανε ένα πέρασμα από τη Β’ Κατηγορία (Γκρόρουντ) και στη συνέχεια μετακόμισε στη Χάουγκεσουντ όπου εξέλιξε το παιχνίδι του ως «οχτάρι». Τον Ιανουάριο του 2023 μετακόμισε στην Τσεχία ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα του νορβηγικού ποδοσφαίρου, πραγματοποιώντας εξαιρετικές σεζόν.

Η Εθνική και ο ρόλος του Γιοβάνοβιτς

Έχοντας ξεχωρίσει στο νορβηγικό ποδόσφαιρο και βλέποντας το όνομά του να «παίζει» μέχρι την Premier League, έμοιαζε απίθανο να μην κληθεί από την ομάδα Ανδρών της Νορβηγίας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ως εκ τούτου κινήθηκαν οι διαδικασίες από την Ελλάδα ώστε ο Ζαφείρης να επιλέξει τη γαλανόλευκη.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η πρόσληψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή να δίνει το «ΟΚ» στην ΕΠΟ για την προσέγγιση του Ζαφείρη, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε θετικά.

Το ντεμπούτο του Ζαφείρη με την Εθνική θα μπορούσε να γίνει στα ματς με τη Φινλανδία και την Ιρλανδία, ωστόσο η FIFA δεν έχει δώσει ακόμη το τυπικό «ΟΚ», αν και τα σχετικά έγγραφα από την ελληνική και τη νορβηγική ομοσπονδία έχουν σταλεί.

Όπως όλα δείχνουν, ο 21χρονος μέσος θα βρίσκεται στις κλήσεις του Γιοβάνοβιτς για τα παιχνίδια του Οκτωβρίου απέναντι στην Αγγλία και την Ιρλανδία.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν ευρωπαϊκά ραντεβού – Πού θα δείτε τα ματς με Σάμροκ και Λανς

Ιστορική κλήρωση στο Champions League – Αυτές είναι οι 36 ομάδες που θα αγωνιστούν στο νέο φορμάτ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter