Χρήστος Νικολόπουλος: «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η ακρίβεια ανεβαίνει» – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Χρήστος Νικολόπουλος: «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η ακρίβεια ανεβαίνει» – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Για   τον   συνεργασία   με   τον   Καζαντζίδη,   την   κόντρα   με   τον Χατζιδάκι,   τις   playlist   των   ραδιοφώνων   που   λειτουργούν   με κριτήρια   «παρέας»,   τους   ευρηματικούς   ράπερ   και   την   δική   του «εποχή»   ΠΑΣΟΚ   μιλάει ο γνωστός   λαΐκός   μουσικοσυνθέτης στον Αντώνη Μποσκοΐτη λίγο   πριν   από τη   μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο στις 7 Σεπτεμρβίου.

Επαναστάτης με …αιτία στο Χόλιγουντ ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο οποίος στα 85 του χρόνια φτιάχνει ένα φιλμ με τους δικούς του όρους που αντιβαίνουν στους «κανόνες επιτυχίας» της βιομηχανίας του θεάματος. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης ξετυλίγει το χρονικό της υπερφιλόδοξης ταινίας που ξεκίνησε από την δεκαετία του 70.

 «Τρελαίνομαι όταν αποκαλούν Ελγίνεια τα Μάρμαρα του Παρθενώνα», λέει ο Σαούλ Ντέιβις, κιθαρίστας των James στον Γιάννη Πούλλο λίγες μέρες πριν από τις συναυλίες του συγκροτήματος σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. 

Η σκηνοθέτης και παραγωγός Ελίνα Ψύκου γράφει με αφορμή  το πρόσφατο φιάσκο του ΥΠΠΟ σχετικά με τις επιτροπές για την επιλογή της ταινίας που θα μας εκπροσωπήσει στα επερχόμενα όσκαρ, τονίζοντας ότι «Θέλουμε να κάνουμε σινεμά με καλύτερους όρους».

Με αφορμή την παράλογη πολιτική του ΥΠΠΟ στο θέμα των θεατρικών επιχορηγήσεων είναι απαραίτητος ένας επανασχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χώρου. Ο θεατρικός κριτικός Ηρακλής Λογοθέτης καταθέτει την άποψη του.

O χιλμπίλης «τραγουδάει» για τον Τραμπ. Η επιλογή του Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς ως υποψήφιου αντιπροέδρου φέρνει ξανά στο προσκήνιο το αμφιλεγόμενο μπεστ σέλερ του «Το τραγούδι του χιλμπίλη» για την πάμφτωχη λευκή Αμερική. Το κείμενο είναι της Κατερίνας Αγγελιδάκη.

«Μας λένε υποβιβάζουμε την τέχνη μας μέσα από το έμφυλο στοιχείο». Ο ποιητής Νικόλας Κουτσοδόντης κουβεντιάζει με τον Αντώνη Μποσκοΐτη για την ποιητική συλλογή του «Ισως φύγεις στο εξωτερικό», ένα δυνατό δείγμα σύγχρονης πολιτικής queer ποίησης. 

«Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όταν αναχωρούν για το επέκεινα κάποιες διασημότητες, μου φέρνουν στο νου αυτή τη σκηνή, στην οποία απλώνεται βεβαίως η φιλοσοφική σκιά του Λούντβιχ Βιτγκενστάιν που, στο περιλάλητο έργο του «Tractatus Logico-Philosophicus» (1921) είχε αποφανθεί: «Ο θάνατος δεν είναι συμβάν της ζωής. Το θάνατο δεν τον ζούμε»», γράφει στο «Καντράν» του ο Γιώργος-Ικαρος Μπαμπασάκης. 

Ένα από τα πιο θρυλικά franchise του σινεμά, το «Alien» του Ρίντλεϊ Σκοτ μπαίνει σε νέες τρομακτικές διαστημικές περιπέτειες με το νέο φιλμ «Alien: Romulus» του Ουρουγουανού Φέντε Άλβαρες. Κριτική νέων ταινιών από τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη. 

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος μιλάει στην Έμυ Ντούρου για τον μεγάλο Κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη και την επιρροή που ασκεί το έργο του μέχρι σήμερα με αφορμή τις 259 αλληγορίες από το καζαντζακικό έργο που έχει μεταγράψει στο νέο του βιβλίο.

Μια ιστορία από το σινεμά. Ο Αντώνης Μποσκοΐτης θυμάται την τυχαία συνάντηση του με την Ταϋγέτη Μπασούρη στην πλατεία Βικτωρίας πριν από τρεις δεκαετίες. 

Το πρώτο Φεστιβάλ των Τειχών ξεκίνησε στο Ηράκλειο και βάζει το ενετικό μνημείο στην καρδιά της καθημερινότητας για όλη την Κρήτη. Γράφει Ειρήνη Δρίβα.

Για τον ξυλοδαρμό αρχαιολόγου από υπεργολάβο στην Κω γράφει η Χρυσούλα Παπαΐωάννου. Η ΕΦΑ Δωδεκανήσου έχει διακόψει κάθε συνεργασία με τον υπεργολάβο; Θα συνεχίσει ο εν λόγω υπεργολάβος να συνεργάζεται με άλλες υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου; Αληθεύει ότι οι υπεύθυνες του γραφείου της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Κω δεν έκαναν αναφορά;

Δείτε επίσης:

Βόλος: Νέες συγκλονιστικές εικόνες από τα νεκρά ψάρια – Πού πρέπει να αποφεύγεται η κολύμβηση (Photos – Video)

Χαλκιδική: «Κανείς δεν είχε δικαίωμα να πάρει το παιδί μου» – Στα δικαστήρια η οικογένεια του 19χρονου

Κατηγορείται για θάνατο παιδιού στον Αλμυρό, για τραυματισμό στη Χαλκίδα αλλά πήρε άδεια για λούνα παρκ στη Λάρισα (Video)

«Τι απέγινε η ανθρωπιά μας;» – Αξιωματούχος του ΟΗΕ μιλά για τη δραματική κατάσταση στη Γάζα

Κάμαλα Χάρις για επιθέσεις Τραμπ: «Τα ίδια και τα ίδια» – Τι είπε για το Ισραήλ και την οικονομία (Videos)

Επί ξυρού ακμής η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε διαρκή εγρήγορση οι «87» – Τι σκέφτονται Φάμελλος και Πολάκης

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter