Χριστόφορος Κολόμβος: Λύνεται μυστήριο αιώνων για την καταγωγή του εξερευνητή – Το Σάββατο οι αποκαλύψεις

Χριστόφορος Κολόμβος: Λύνεται μυστήριο αιώνων για την καταγωγή του εξερευνητή – Το Σάββατο οι αποκαλύψεις

Ισπανοί επιστήμονες θα αποκαλύψουν το Σάββατο λεπτομέρειες σχετικά με την καταγωγή του εξερευνητή του 15ου αιώνα Χριστόφορου Κολόμβου, έπειτα από ανάλυση DNA, προκειμένου να λυθεί ένα μυστήριο αιώνων.

Πολλές χώρες ερίζουν για την καταγωγή, αλλά και την τελευταία κατοικία του εξερευνητή. Πολλοί αμφισβητούν την «παραδοσιακή» θεωρία ότι προερχόταν από τη Γένοβα της Ιταλίας. Άλλες θεωρίες τον θέλουν Εβραίο της Ισπανίας ή Έλληνα, ή Βάσκο ή Πορτογάλο.

Ιστορικοί έχουν αμφισβητήσει την παραδοσιακή θεωρία ότι ο Κολόμβος καταγόταν από τη Γένοβα της Ιταλίας. Άλλες θεωρίες κυμαίνονται από το ότι ήταν Ισπανός Εβραίος ή Έλληνας, μέχρι Βάσκος ή Πορτογάλος.

Ερευνητές με επικεφαλής τον ιατροδικαστή Μιγκέλ Γιορέντε εξέτασαν μικροσκοπικά δείγματα λειψάνων που είναι θαμμένα στον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης, ο οποίος εδώ και καιρό χαρακτηρίζεται ως η «τελευταία κατοικία του Κολόμβου».

Οι επιστήμονες σύγκριναν τα ευρήματα με αντίστοιχα απογόνων του Κολόμβου. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσω ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το DNA του Κολόμβου: Η αληθινή καταγωγή», το οποίο θα προβληθεί στο ισπανικό TVE το Σαββατο.

Διαβάστε επίσης

Η ΓΣΕΕ κάνει ψηφιακές… πλάτες στην κυβέρνηση

Μεγάλη συναυλία μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο – Πώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω live streaming

«Τραγωδία στο Γουέμπλεϊ – Ξεφτιλιστήκαμε»: Πυρά από τα βρετανικά ΜΜΕ για την ήττα της Αγγλίας από την Ελλάδα

Η Μενδώνη μύγα στο σπαθί της δεν σηκώνει…

Οι ηγέτες που εξόντωσε το Ισραήλ – Ποια είναι τα 25 ανώτατα στελέχη του «άξονα της αντίστασης» που έχει καταφέρει να δολοφονήσει

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter