Χρειαζόμαστε περισσότερους Γερουλάνους

Χρειαζόμαστε περισσότερους Γερουλάνους

Θα μπορούσα να γράψω χιλιάδες λέξεις για την εσωκομματική εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, για το αποτέλεσμα, για το «θρίλερ» ανάμεσα σε Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο, για τα ποσοστά των συμμετεχόντων στις Περιφέρειες, για την Αττική που καταποντίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, για τον αριθμό των ψηφοφόρων και ό,τι άλλο θέλετε.

Απ’ όλα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής, αυτό που κρατώ είναι η δήλωση του Παύλου Γερουλάνου, μετά την οριστική απώλεια της δεύτερης θέσης που θα τον έστελνε απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη.

*** Παρά το γεγονός ότι έχασε την ευκαιρία για 858 ψήφους, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον ίδιο, το ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα ενδεχομένως, δεν έβγαλε καμία πίκρα, καμία χολή, δηλώνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν θα σπρώξει τους ψηφοφόρους του προς τη μία ή την άλλη υποψηφιότητα. Διότι δεν είναι ούτε γίδια, ούτε πρόβατα, όπως πολλοί άλλοι πολιτικοί πιστεύουν και έχουν πράξει αντιστοίχως στο παρελθόν. «Όποιος πιστεύει στη Δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα», είπε ορθά κοφτά ο Παύλος Γερουλάνος χαμογελαστός. Μεγαλύτερη ξενέρα είχε στο πρόσωπό του ο στενός του συνεργάτης, από πίσω, παρά ο ίδιος.

*** Είναι όλα αυτά αυτονόητα; Θα έπρεπε, αλλά δεν είναι. Ούτε τον ξέρω τον άνθρωπο, ούτε τον έχω παρακολουθήσει εκτενώς, ούτε τον στήριξα, ούτε θα τον στηρίξω στο μέλλον. Του βγάζω όμως το καπέλο. Η χώρα έχει ανάγκη από τέτοιους πολιτικούς, ευγενικούς, με σωστό πολιτικό λόγο, επιχειρήματα (όπως φάνηκε στο debate) και σοβαρότητα. Έχουμε συνηθίσει σε άλλες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια και νομίζουμε ότι έτσι ασκείται σωστά η πολιτική και η πολιτική αντιπαράθεση είτε εντός, είτε εκτός κόμματος. Αμ δε…

*** Κάποιοι το είχαν καταλάβει, όχι εγώ για να λέμε και την αλήθεια και γι’ αυτό τον ανέδειξαν πρώτο όχι σε μία, όπως ο Χάρης Δούκας, αλλά σε δύο Περιφέρειες. Η μία εξ αυτών μάλιστα στην Αττική, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη της χώρας. Ελπίζω ο Παύλος Γερουλάνος να παραμείνει στην πρώτη γραμμή μετά την ήττα του και τη στάση του να ακολουθήσουν κι άλλοι πολιτικοί.
Το έχουμε ανάγκη όλοι μας.

*** Δικαίως δεν τον ήθελε ο Ανδρουλάκης στον δεύτερο γύρο. Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον Νίκο Ανδρουλάκη. Χαζός σίγουρα δεν είναι.

*** Το ΠΑΣΟΚ διοργάνωσε με άριστο τρόπο μια εσωκομματική διαδικασία, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι είναι πρωτοπόρο κόμμα σε τέτοια ζητήματα. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε τον πήχη ψηλά και δεν θα μπορέσει να τον ξεπεράσει ούτε κάνοντας άλμα εις ύψος. Εδώ είμαστε, θα με θυμηθείτε. Θα ζήσουμε καταστάσεις που θα παίξουν στο luben και θα γίνουν viral στα social media.

*** Το μόνο παραδοξο και τραγελαφικό ήταν ότι ψήφισε όποιος ήθελε, όπως βέβαια θα γίνει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ψηφοφορία συμμετείχε ο Γιώργος Κύρτσος, η Εύα Καΐλή, η οποία έχει διαγραφεί από το κόμμα, η Μιράντα Ξαφά, κάτι Νεοδημοκράτες νομίζω στα Δωδεκάνησα και ο Δημήτρης Παπανώτας, ο οποίος μερικές μέρες πριν είχε εκφράσει το ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter