Χωρίς αποδεικτικό η απάντηση του ΥΠΠΟ για τα 15.000 της Άννας Μαρίας

Το υπουργείο απαντά ότι πληρώθηκε το τέλος παραχώρησης χωρίς να δημοσιεύει το αποδεικτικό έγγραφο της κατάθεσης.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τα δημοσιεύματα σχετικά με την καταβολή ή όχι του ποσού των 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ (που πρώτο ανέδειξε το Documento και έφτασε μέχρι τη Βουλή), το υπουργείο Πολιτισμού αναγκάστηκε να απαντήσει.

Με σημερινή ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου το ΥΠΠΟ απάντησε ότι το τέλος παραχώρησης ύψους 15.000 ευρώ καταβλήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου μέσω της Τράπεζας Πειραιώς. Δηλαδή πριν από την γαμήλια δεξίωση που έγινε στις 26 και στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η απάντησε έφτασε μια μέρα μετά τη χθεσινή ενημέρωση των συντακτών κατά την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Documento παρέπεμψε στο «αρμόδιο υπουργείο για απαντήσεις».

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, ότι στην απάντηση του ΥΠΠΟ δεν επισυνάπτεται κανένα αποδεικτικό έγγραφο της κατάθεσης-ειδικά μετά το θόρυβο και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί. Ελπίζουμε ότι η υπουργός Πολιτισμού θα καταθέσει το αποδεικτικό πληρωμής στη Βουλή, όπως έχει ζητηθεί επίσημα με κατάθεση ερώτησης.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που μας έκανε εντύπωση. Απ΄ ό, τι γνωρίζουμε το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο είναι ΝΠΔΔ και επομένως αυτόνομο. Κι αυτό συνέβη «για να ξεφύγει από το στενό εναγκαλισμό του κράτους», όπως έχει δηλώσει η Λίνα Μενδώνη για τα πέντε μεγάλα μουσεία που αποκόπηκαν από τον κρατικό κορμό (Ν. 5021/2023). Γιατί λοιπόν δεν απαντάει το ίδιο το μουσείο στα δημοσιεύματα δια της Γενικής του Διευθύντριας Αικατερίνης Δελλαπόρτα, αλλά αφήνει το ΥΠΠΟ να κάνει τη δουλειά; Γιατί κανείς δεν απαντάει ούτε καν στα τηλέφωνα;

Επίσης, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Η αναγραφή του ΙΒΑΝ του φορέα δεν είναι απόρρητη. Αναγράφεται στις αποφάσεις παραχώρησης, όπως έγινε και στην έγκριση του αιτήματος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών για παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για τη συναυλία μνήμης. (ΑΔΑ:99ΙΟ46ΝΚΟΤ-ΓΛΛ)

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ομοβροντία δηλώσεων με το βλέμμα στην ΚΕ του Σαββάτου – Συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία (Video)

Συναυλία για Τέμπη: Αυτό είναι το live streaming από το Καλλιμάρμαρο – Οι οδηγίες για δημόσιες προβολές

Ο Λιάγκας απολογήθηκε για το εξοργιστικό ρεπορτάζ με το σπίτι του Μπάλντοκ: «Δε θα δικαιολογηθώ, αναλαμβάνω την ευθύνη» (Video)

«Τραγωδία στο Γουέμπλεϊ – Ξεφτιλιστήκαμε»: Πυρά από τα βρετανικά ΜΜΕ για την ήττα της Αγγλίας από την Ελλάδα

«Σάρωσε» τη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον: Τουλάχιστον 17 οι νεκροί – Τεράστιες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες (Photos-Videos)