Ξηρασία

Ξηρασία

Τα στατιστικά στοιχεία αναµένονται, αλλά η εικόνα που δείχνει ήδη το φετινό καλοκαίρι µόνο ρόδινη δεν είναι. Πολύ χαµηλές πτήσεις στους τζίρους παρά την αύξηση του τουρισµού. Στα νοτιοδυτικά ο καύσωνας καίει τα ελαιοπερίβολα αφαιρώντας θρεπτικούς πόρους αλλά και εισόδηµα από τους παραγωγούς. Η σταφίδα πήγε καλύτερα, αλλά έχει ήδη περιθωριοποιηθεί η παραγωγή στα µέρη όπου πριν από 90 χρόνια ξέσπασε σταφιδική εξέγερση.

Στη ∆ΕΘ ο πρωθυπουργός, όπως όλα δείχνουν, θα καταφύγει σε ένα πακέτο υποσχέσεων και παροχών, αλλά µε το σταγονόµετρο. Πόσο στοχευµένο είναι στις παρούσες συνθήκες ξηρασίας της ελληνικής οικονοµίας; Στα 407 δισ. ευρώ έφτασε το χρέος και διεθνείς οίκοι αποφεύγουν να αναβαθµίσουν την περιλάλητη επενδυτική βαθµίδα βλέποντας το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να αυξάνεται σε ένα χρόνο κατά 693,4 εκατ. ευρώ. Ξέφυγαν οι εισαγωγές και µειώθηκαν οι εξαγωγές. Οικονοµία µε αυτά τα χαρακτηριστικά µπαίνει τουλάχιστον στην εντατική.

Στην Ελλάδα οι ΜΕΘ είναι ακριβοθώρητες, όπως και οι γιατροί. Στη Λάρνακα βρήκε την ησυχία του εντατικολόγος από την Ελλάδα, στους Μολάους Λακωνίας όµως ξέµειναν από γιατρούς. Στο νοσοκοµείο Καλαµάτας τρίωρη αναµονή στα επείγοντα και τελικά αποχώρηση του ασθενή, αφού δεν υπήρχε ουρολόγος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παράγει ελλείµµατα και οι µικροµεσαίοι έχουν αντιληφθεί ότι τους έχει καταδικάσει σε λουκέτο. Μαφίες αλωνίζουν στα µπιτσόµπαρα και τα «φιλέτα» της επαρχίας. «Στους “ηµέτερους” όλα» είναι ο ψίθυρος που έγινε κραυγή. «Κι άλλοι έτρωγαν, αλλά κάτι άφηναν και για µας» συµπλήρωναν. Ακόµη και δεξιοί ψηφοφόροι τροµάζουν από την αδιανόητη ασυλία. «Το παιχνίδι είναι στηµένο» καταλήγουν συνωµοσιολογικά για να δώσουν µια απάντηση στο απίστευτο κι όµως αληθινό. Η δε αντιπολίτευση κάνει ό,τι µπορεί για να έχει άλλη µια τετραετία ο «ηµέτερος».

«Καλύτερα να µην έρθει» είχε συµβουλεύσει τον πρωθυπουργό κάτοικος της καµένης Πεντέλης. ∆εν την άκουσε. Μάγκες, πιάστε τα γιοφύρια…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter