Χίος: Νεκρός πυροσβέστης θύμα παραλογισμού, γραφειοκρατίας και έλλειψης πολιτικής βούλησης

Χίος: Νεκρός πυροσβέστης θύμα παραλογισμού, γραφειοκρατίας και έλλειψης πολιτικής βούλησης

Ένας 43χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στη Χίο, πέφτοντας  θύμα του παραλογισμού της γραφειοκρατίας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης για την επίλυση ενός χρονίζοντος προβλήματος.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στη Χίο: Πυροσβέστης πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο – Δεν υπήρχε οδηγός για το όχημα

Ο άτυχος πυροσβέστης Ματθαίος Χρυσούλης, πατέρας δύο παιδιών, υπέστη έμφραγμα, ενώ εκτελούσε υπηρεσία στην περιοχή της Κατάβασης, εκεί που είχε ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά, πριν 4 μέρες.

Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το Πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού, το οποίο διαθέτει ασθενοφόρο, αλλά δεν διαθέτει οδηγό. Η διακομιδή των ασθενών πραγματοποιείται χάρη σε ένα εθελοντή, ο οποίος εκείνη τη στιγμή απουσίαζε.

Ο χρόνος που απαιτήθηκε για να έρθει ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Χίου απέβη μοιραίος για μία ακόμη φορά.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ζήσει πολλές φορές παρόμοιο σκηνικό και μετρούν πολλά θύματα  από την έλλειψη οδηγού, ενώ η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα. Οι αρμόδιες αρχές πετούν τις ευθύνες η μία στην άλλη, ενώ οι υποσχέσεις  για πρόσληψη οδηγού παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Η πυροσβεστική οικογένεια της Χίου, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής θρηνούν το παληκάρι που χάθηκε και ταυτόχρονα εκδηλώνουν την αγανάκτησή τους και είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις προκειμένου να μην χαθεί κι’ άλλη ανθρώπινη ζωή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter