Χίος: Πυροβολισμοί μεταξύ διακινητών και Λιμενικού σε καταδίωξη σκάφους με πρόσφυγες (Video)

Χίος: Πυροβολισμοί μεταξύ διακινητών και Λιμενικού σε καταδίωξη σκάφους με πρόσφυγες (Video)

Ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο έγινε το πρωί της Παρασκευής, σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Χίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, ταχύπλοο σκάφος με πρόσφυγες προσπάθησε να προσεγγίσει το νησί, όμως το εντόπισε περιπολικό του Λιμενικού και επιχείρησε να πλησιάσει.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρισκόταν ανατολικά της νήσου Παναγιάς και κατευθυνόταν προς τη Χίο, πραγματοποιώντας εξαιρετικά επικίνδυνους ελιγμούς.

Ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους έβαλε με πυροβόλο όπλο μικρού διαμετρήματος κατά του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. ενώ στο σημείο έσπευσε προς συνδρομή και δεύτερο περιπολικό σκάφος. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού ερρίφθησαν βολές σε ασφαλή τομέα από το πλήρωμα του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος.

Ως αποτέλεσμα της καταδίωξης, το ταχύπλοο σκάφος με τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές».

Δύο βίντεο που τραβήχτηκαν από το σκάφος των προσφύγων παρουσιάζει η efsyn.gr και φαίνεται η προσπάθεια των ανδρών του λιμενικού να σταματήσουν τους πρόσφυγες να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με κάθε τρόπο. Στο πρώτο βίντεο, ένας από τους λιμενικούς κρατά όπλο, το οποίο κουνά απειλητικά κατά των προσφύγων. Ακούγονται μάλιστα φωνές έντρομων προσφύγων.

Στο δεύτερο βίντεο διακρίνεται το περιπολικό να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα το άλλο σκάφος σαν να θέλει να το εμβολίσει. Τα δύο σκάφη έρχονται τόσο κοντά, που ένας από τους πρόσφυγες επιχειρεί να σπρώξει το περιπολικό με το χέρι του. Σε αυτό το βίντεο, ο διακινητής σηκώνει όπλο και πυροβολεί προς τη μεριά του περιπολικού.

Ακολουθούν τα δύο βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Γνωστός τραγουδιστής συνελήφθη – Επιτέθηκε στη σύζυγο γνωστού εστιάτορα στο μαγαζί που τραγουδούσε

Κύθηρα: Τόνοι τα σκουπίδια εν μέσω αντιπυρικής (Photos)

Μεσσηνία: Έκρηξη σε beach bar στη Στούπα: Ανήκει στον σύζυγο της Φανής Χαλκιά

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter