«Χιλιάδες υποθέσεις εκκρεμούν στο μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας» – Ηχηρή διαμαρτυρία δικηγόρων για το νέο δικαστικό χάρτη

«Χιλιάδες υποθέσεις εκκρεμούν στο μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας» – Ηχηρή διαμαρτυρία δικηγόρων για το νέο δικαστικό χάρτη

«Είναι χιλιάδες οι υποθέσεις που εκκρεμούν σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, το μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας με μια πλήρη ανοργανωσιά, με υποφακέλους οι οποίοι διακινούνται τώρα από το ένα δικαστήριο στο άλλο και μάλιστα χωρίς τη λειτουργία του συστήματος Solon» είναι μόνο μερικές από τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει ο νέος δικαστικός χάρτης, όπως καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Με φόντο τον περίφημο Δικαστικό Χάρτη που προκαλεί κομφούζιο, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί στον χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών, ενώ οι δικηγόροι της χώρας έχουν προχωρήσει ήδη σε καθολική αποχή. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά από σήμερα στην εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη, με προχειρότητες και χωρίς οι υποδομές να είναι έτοιμες να δεχθούν τέτοιου είδους αλλαγές.

Όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωση ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός σημείωσε:

«Σήμερα, οι δικηγόροι της Αθήνας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να βάζει «το κάρο μπροστά από το άλογο», ότι δεν μπορεί να σχεδιάζει μεταρρυθμίσεις στα χαρτιά, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις δικαστικές αίθουσες, χωρίς υπαλλήλους, και τις αναγκαίες υποδομές, αφήνοντας εκκρεμή μια σειρά από δικονομικά ζητήματα, με κίνδυνο απώλεσης δικονομικών και ουσιαστικών δικαιωμάτων.

Είναι χιλιάδες οι υποθέσεις που εκκρεμούν σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, το μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας με μια πλήρη ανοργανωσιά, με υποφακέλους οι οποίοι διακινούνται τώρα από το ένα δικαστήριο στο άλλο και μάλιστα χωρίς τη λειτουργία του συστήματος Solon.

Είναι προφανές ότι όλοι θέλουμε να επιταχυνθεί η Δικαιοσύνη, όμως δεν είναι μόνο θέμα ενοποίησης του Α΄ βαθμού, είναι θέμα που αφορά τις διαδικασίες και τις υποδομές όλων των βαθμών δικαιοδοσίας και με πρόχειρες και εμβωλυματικές διαδικασίες.

Η Κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει πώς θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα που δημιουργούνται, για τα οποία δεν έχει πάρει κανένα μέτρο και ό,τι μέτρα πήρε τα ψήφισε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση αλλά για πλήρη απορρύθμιση. Αχαρτογράφητος τελικά ο «νέος» δικαστικός χάρτης.».

Καθολική αποχή από τα καθήκοντα τους πραγματοποίησαν σήμερα και οι δικηγόροι όλης της χώρας, με αποφάσεις των κατά τόπους δικηγορικών συλλόγων, μετά την σχετική πρόταση της Ολομέλειας των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος.

Η αιτία της σημερινής καθολικής αποχής και διαμαρτυρίας είναι η παντελώς πρόχειρη, βιαστική και χωρίς να έχουν προετοιμασθεί οι υποδομές και να έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εφαρμογή, του νέου δικαστικού χάρτη.

Διαβάστε επίσης

«Ουάου»: Το σχόλιο του Ίλον Μάσκ για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα

Πάρτι διαφθοράς στο «Μεταξά»: Κόλαφος το πόρισμα για τον πρώην Διοικητή – Καλείται να επιστρέψει 500.000

Πυρετός στο Μαξίμου για «γαλάζιες» διαρροές προς τα δεξιά – Περιοδείες με στόχο τη συσπείρωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στον Πολάκη

Η κακοκαιρία Boris σαρώνει την Ευρώπη: Ξεχειλίζουν ποτάμια, πλημμύρες και νεκροί- Φουσκώνει κι ο Δούναβης (Photos)

«Ως εδώ»: Kλιμακώνουν οι αστυνομικοί μετά τα ψίχουλα Μητσοτάκη – Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΝΔ (Photos)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter