Ξεσηκωμός κατά της Uber και στην Κωνσταντινούπολη

Ξεσηκωμός κατά της Uber και στην Κωνσταντινούπολη

Ένα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε τη Δευτέρα να εξετάζει την προσφυγή της ένωσης οδηγών ταξί της τουρκικής πρωτεύουσας για την απαγόρευση λειτουργίας της Uber, εν μέσω μιας διαμάχης που κλιμακώνεται.

Κατά την ακρόαση, οι νομικοί εκπρόσωποι της ένωσης ζήτησαν την απαγόρευση λειτουργίας της υπηρεσίας μίσθωσης αυτοκινήτων με οδηγό (VTC), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το εµποροδικείο της Κωνσταντινούπολης ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 4 Ιουνίου, αναμένοντας το πόρισμα του εμπειρογνώμονα.

Η Uber βρίσκεται αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια με οδηγούς ταξί σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) αποφάσισε πέρσι να αφαιρέσει από την εταιρεία την άδειά της να λειτουργεί στη βρετανική πρωτεύουσα με την Uber να έχει προσφύγει για να ανατρέψει την απόφαση.

Δεκάδες οδηγοί ταξί συγκεντρώθηκαν το πρωί μπροστά από το δικαστήριο Καγκλαγιάν για να εκφράσουν την οργή τους ενάντια στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία οχημάτων με οδηγό.

«Οι οδηγοί ταξί είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν τη δουλειά και το ψωμί τους», προειδοποίησε ο επικεφαλής μιας ομοσπονδίας οδηγών ταξί της Κωνσταντινούπολης, ο Εγιούπ Ακσού, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία «πειρατές».

Οι Τούρκοι επαγγελματίες οδηγοί ανησυχούν για την αυξανόµενη προτίµηση του κοινού, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, στην Uber στην Κωνσταντινούπολη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι διενέξεις έχουν γίνει βίαιες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μη επαγγελματίες οδηγοί της υπηρεσίας Uber-POP ξυλοκοπήθηκαν από οδηγούς ταξί, που τους έστησαν ενέδρα προσποιούμενοι τους πελάτες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Το Σάββατο ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων πυροβόλησε ενάντια σε ένα αυτοκίνητο Uber στην τουρκική πρωτεύουσα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί συνοδεύονται από μια κακή φήμη στην Κωνσταντινούπολη, σε μια πόλη με τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση, τους εκείνους να αποδοκιμάζουν μια εικόνα που απορρέει από την κακή συμπεριφορά μιας μειοψηφίας των περίπου 18.000 οδηγών ταξί που εργάζονται νόμιμα στην τουρκική πρωτεύουσα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Documento Newsletter