Χέρι-χέρι η ΝΔ με την ακροδεξιά και στα Επιμελητήρια: Καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη και του προέδρου ΕΑΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Με κάθε τρόπο η Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει εμφατικά να εμφανισθεί σαν το αντίπαλο δέος της ΝΔ. Σε αυτό το μήκος κύματος στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης αξιοποίησε κάθε δυνατότητα για ένα δυνατό πινγκ πονγκ αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, προσπάθησε να στριμώξει τους γαλάζιους επιτελείς εστιάζοντας στο ζήτημα της ακροδεξιάς και της εκλεκτικής συγγένειάς της με τη ΝΔ.

Αφορμή ήταν η κρατική χρηματοδότηση του κόμματος των «Σπαρτιατών», με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν μερίμνησε νομοθετικά να βάλει φραγμό, αν και, όπως σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού κατευθύνθηκαν σε κόμμα, «του οποίου την πραγματική ηγεσία ασκεί καταδικασμένος εγκληματίας, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου». Μάλιστα, ευθέως έριξε βολές στον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι δεν ζήτησε ούτε μία συγνώμη για το ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «ένα κόμμα, που είναι κέλυφος εγκληματικής οργάνωσης» το χρηματοδότησε, «ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές. Ακόμα και για τις ευρωεκλογές, ενώ είχαν αποκλειστεί από τη Δικαιοσύνη».

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι «έχετε στα ψηφοδέλτια που το κόμμα σας στηρίζει στα επιμελητήρια, άνθρωπο που κατέβαινε υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα των Σπαρτιατών μέχρι αυτό να αποκλειστεί από τον Άρειο Πάγο». Ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση της 23ης Οκτωβρίου, σκιαγράφησε (χωρίς να κατονομάζει) έναν εκ των μετεχόντων στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος «Σπαρτιάτες», το οποίο όμως τελικά «κόπηκε» από τον Αρειο Πάγο σαν… υποκατάστατο της Χρυσής Αυγής και δεν κατήλθε στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

Είναι το ίδιο πρόσωπο κατά της συμμετοχής του οποίου, ως υποψηφίου σε παράταξη που υποστηρίζεται από τη ΝΔ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, είχε κάνει παρέμβαση ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Θιασώτης της Χούντας

Ηδη από πενταετίας είχε αναδειχθεί δημοσιογραφικά απόσπασμα από πρακτικό της συνεδρίασης της 20ης Μαρτίου 2019 του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο οποίο ο ίδιος ο περί ου ο λόγος παραδεχόταν ως εκλεγμένος με την παράταξη που είχε υποστηρίξει τότε η ΝΔ ότι είναι ακροδεξιός και θιασώτης του Παπαδόπουλου…

Πώς ήρθε ξανά στην επιφάνεια αυτή η υπόθεση; Ο Γιάννης Χατζηθεοδoσίου έστειλε επιστολή προς τα κόμματα (22 Οκτωβρίου 2024) αναδεικνύοντας με έμφαση το θέμα, ενόψει των επιμελητηριακών εκλογών, και αποκαλύπτοντας στοιχεία που αφορούν στη συμμετοχή σε παράταξη που στηρίζει η ΝΔ στο ΕΕΑ ενός κατά δήλωσή του ακροδεξιού!

Οπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει «για ένα ζήτημα που θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό για τη διενέργεια των επιμελητηριακών εκλογών, κυρίως όμως για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος». Αναφέρεται σε συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο, όπως σημειώνει, «είναι κατά δήλωση του ακροδεξιός και θιασώτης της Χούντας αλλά και ανακοινωθείς ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Σπαρτιάτες» και «κατέρχεται στις εκλογές που θα διεξαχθούν στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με το συνδυασμό που στηρίζει ανοιχτά η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος. Και αυτό συμβαίνει την ώρα που συζητείται σε ανώτατο επίπεδο η διακοπή χρηματοδότησης των Σπαρτιατών».

Επίσης, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου καλεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου να λάβει άμεσα θέση για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, τονίζοντας ότι στις 31 Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις επιμελητηριακές εκλογές. Και προσθέτει ότι αν τελικά παραμείνει ως υποψήφιος, «τότε αυτό θα σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε μία συνειδητή επιλογή στηρίζοντας έναν ακροδεξιό υποψήφιο -πάντα κατά δήλωση του όπως έχει καταγραφεί στα πρακτικά συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. (…)».

Διαβάστε επίσης:

Η καθεστωτική επιλεκτικότητα Μητσοτάκη, ο «εμφύλιος» με Σαμαρά και η απειλή για τη συνταγματική αναθεώρηση

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός των σκανδάλων υπερέβη τον εαυτό του παραβιάζοντας ανερυθρίαστα την θεσμική τάξη»

Απάντηση Παππά σε Μητσοτάκη: «Δεν είναι δική σου δουλειά ποιος θα εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση»