Ξεπούλημα

Και εκεί λοιπόν που οι σπουδαίοι οικονομολόγοι και εκτιμητές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη γεμάτοι αισιοδοξία ταξίδευαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης για να ψαρέψουν τουρίστες, ανακοίνωναν με στόμφο τα σπουδαία υποτίθεται αποτελέσματά τους και άνοιγαν τα σύνορα για εισρεύσει άφθονο το τουριστικό χρήμα, ήρθε η Μέρκελ και η μετάλλαξη Δ.

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην παρέχει κανενός είδους στήριξη σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους του κλάδου ουσιαστικά η υποβόσκουσα κρίση δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα μπορέσουν να βοηθήσουν πραγματικά την ανάπτυξη.

Ηδη η εκτίμηση των φετινών εσόδων σε σχέση με αυτά του 2019 έπεσε από το 50% στο 30-35% βαίνουσα μειούμενη καθώς τα δεδομένα είναι ρευστά ως προς τα μέτρα της ΕΕ κυρίως, για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Επίσης οι δύο κακές, όπως εξελίσσεται και φετινή, σεζόν ρίχνουν βαριά τη σκιά τους με περισσότερα από 1.500 ξενοδοχεία να έχουν βάλει πωλητήριο. Μικρού και μεσαίου μεγέθους έχουν βγει στο σφυρί με τιμές πώλησης που φτάνουν τα 20 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικό της πλήρους απαισιοδοξίας που διακατέχει τη συγκεκριμένη αγορά είναι ότι το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου αναρτήθηκαν προς πώληση 211 καταλύματα εκ των οποίων τα 50 τις τελευταίες 10 ημέρες.

Και μόνο τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ότι η υποτιθέμενη ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας θα παραμείνει και φέτος σβηστεί και είναι μόνο επικοινωνιακοί οι πανηγυρισμοί των «σοφών» του Μαξίμου.

Για ακόμη μία φορά οι κυβερνητικές παλινωδίες και οι άστοχες κινήσεις οδηγούν στην καταστροφή τον ελληνικό τουρισμό, που αφήνεται βορά στα ξένα κεφάλαια.